Kvašená cuketa - rychlokvašky z cukety recept

Kvašená cuketa – rychlokvašky z cukety recept



Nejen z okurek, ale i z cukety lze udělat vynikající rychlokvašky ve slaném nálevu. Navíc jsou oproti okurkám ještě více chuťově jemnější. Uvidíte že si cuketové rychlokvašky rychle oblíbíte.

Přehrát videorecept rychlokvašky z cukety

Ingredience:

  • 1 litr vody

  • 40 g soli

  • 1 střední cuketa

  • 1 větší cibule

  • 1 stroužek česneku

  • větvička kopru

  • 1 bobkový list

  • 2 kuličky nového koření

  • 6 kuliček celého pepře

Postup:

  • NÁLEV: Smícháme 1 l vody a 40 g soli. Směs dvě minuty převaříme a poté necháme vychladnout.Rychlokvašky nálev recept
  • Nakrájíme cibuli, česnek a cuketu.Cuketové okurky recept
  • Vše střídavě plníme do sklenic společně s bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Přidáme i větvičku kopru.Okurky naložené z cuket recept
  • Sklenici zajistíme plastovou pomůckou proti vyplavání cuket na hladinu (koupíme v domácích potřebách) a zalijeme studeným lákem aby byla cuketa potopená.Zajištění okurek proti vyplavání
  • Nasadíme víčko které necháme volně a nedotahujeme a necháme při pokojové teplotě 4 až 5 dní. Raději sklenici podložíme talířkem kdyby tekutina přetekla.Rychlokvašky recept
  • Hotové kvašené okurky uzavřeme víčkem a skladujeme v chladničce. Podáváme jako kyselou přílohu k pokrmům. Kvašená zelenina recept

POZOR!!!

Pěna na povrchu (bublinky) – je dobré znamení probíhající fermentace.

Bílá vrstva (povlak) – Jedná se o křís který není nebezpečný a stačí ho sebrat lžící.

Plíseň – konzumaci takových cuket se rozhodně vyhneme!!!

Přehrát recept jako video:
video