Rybí pomazánka z uzených šprotů recept

Rybí pomazánka z uzených šprotů recept
Rybí pomazánka z uzených šprotů recept


Vynikající rybí pomazánka z uzených šprotů, hotová během několika minut. Na čerstvém pečivu chutná přímo skvěle. Jako ozdobu můžeme použít čerstvou cibulku. Pomazánek existuje hodně, ale tato určitě stojí za vyzkoušení.

Ingredience:

  • 1 kyselá okurka

  • 1 lahůdková cibulka

  • 160 g uzené šproty v oleji

  • 1 vařené vejce

  • 1 lžíce plnotučné hořčice

  • pepř

  • sůl (podle slanosti rybiček)

  • 100 ml majonézy

  • 1 lžíce citronové šťávy

  • příloha: pečivo

Postup:

  • Kyselou okurku a lahůdkovou cibulku nakrájíme.Krájení okurky
  • Šproty bez oleje rozmačkáme vidličkou najemno.Šproty recept
  • K rozmačkaným šprortům přidáme jedno vejce nakrájené na kostičky, nakrájenou lahůdkovou cibulku a kyselou okurku, 1 lžíci hořčice, špetku pepře, trochu soli, 100 ml majonézy, trochu citronové šťávy a vše důkladně promícháme. Hotovou pomazánku namažeme na čerstvé pečivo.Rybí pomazánka

Tipy:

Ze šprotů před rozmačkáním musíme odstranit hlavičku a ocásek pokud mají.

Pokud má rád někdo pomazánku tučnější, může přidat trochu oleje ze šprotů.

Rybí pomazánka je ideální na chlebíčky nebo jednohubky. Lze jí ale konzumovat i jako předkrm třeba s rohlíkem.

Video receptu