
Vynikající rybí pomazánka z uzených šprotů, hotová během několika minut. Na čerstvém pečivu chutná přímo skvěle. Jako ozdobu můžeme použít čerstvou cibulku. Pomazánek existuje hodně, ale tato určitě stojí za vyzkoušení.
Ingredience:
1 kyselá okurka
1 lahůdková cibulka
160 g uzené šproty v oleji
1 vařené vejce
1 lžíce plnotučné hořčice
pepř
sůl (podle slanosti rybiček)
100 ml majonézy
1 lžíce citronové šťávy
příloha: pečivo
Postup:
- Kyselou okurku a lahůdkovou cibulku nakrájíme.
- Šproty bez oleje rozmačkáme vidličkou najemno.
- K rozmačkaným šprortům přidáme jedno vejce nakrájené na kostičky, nakrájenou lahůdkovou cibulku a kyselou okurku, 1 lžíci hořčice, špetku pepře, trochu soli, 100 ml majonézy, trochu citronové šťávy a vše důkladně promícháme. Hotovou pomazánku namažeme na čerstvé pečivo.
Tipy:
Ze šprotů před rozmačkáním musíme odstranit hlavičku a ocásek pokud mají.
Pokud má rád někdo pomazánku tučnější, může přidat trochu oleje ze šprotů.
Video receptuRybí pomazánka je ideální na chlebíčky nebo jednohubky. Lze jí ale konzumovat i jako předkrm třeba s rohlíkem.