Květák s vepřovým masem a zeleninou recept

Květák s vepřovým masem a zeleninou recept
Květák s vepřovým masem a zeleninou recept


Nejlepší zpracování květáku, to je květák s vepřovým masem ve vlastní šťávě a zeleninou. Příprava zabere jen chvíli ale výsledek je skvělý. Podáváme jen tak nebo s čerstvým pečivem.

Ingredience:

  • 400 g květáku

  • sůl

  • 3 stroužky česneku

  • 1 cibule

  • 300 g vepřového masa ve vlastní šťávě

  • olej

  • pepř

  • 1 lžíce sójové omáčky

  • 100 g mražené zeleniny (směs mrkev, hrášek, kukuřice)

  • sterilovaná kapie

  • listová petrželka

  • PŘÍLOHA: pečivo, brambory…

Postup:

  • 400 g květáku nakrájíme na malé kousky.Květák recept na pánvi
  • Nakrájený květák uvaříme v osolené vodě doměkka.Vařený květák recept
  • Nakrájíme nadrobno 3 stroužky česneku a 1 cibuli. 300 g vepřového masa ve vlastní šťávě nakrájíme na větší kostičky.Květák s vepřovím masem recept
  • Cibuli zesklovatíme na oleji.Restovaná cibule recept
  • Poté přidáme nakrájené maso a česnek, mletý pepř, 1 lžíci sójové omáčky, 100 g mražené zeleniny (směs hrášek, mrkev, kukuřice) a 5 minut pozvolna smažíme.Vepřové maso ve vlastní šťávě se zeleninou recept
  • Nakonec přidáme vařený a scezený květák, důkladně promícháme a ještě 1 minutu smažíme. Pak ihned podáváme.Smažený květák se zeleninou recept

Tipy:

Na talíři smažený květák můžeme dozdobit nakrájenou listovou petrželkou a sterilovanou kapií.

Vyzkoušejte recept na lahodné domácí sterilované kapie.

Do receptu můžeme také na závěr vmíchat rozkvedlané vejce.

Video receptu