
Nejlepší zpracování květáku, to je květák s vepřovým masem ve vlastní šťávě a zeleninou. Příprava zabere jen chvíli ale výsledek je skvělý. Podáváme jen tak nebo s čerstvým pečivem.
Ingredience:
400 g květáku
sůl
3 stroužky česneku
1 cibule
300 g vepřového masa ve vlastní šťávě
olej
pepř
1 lžíce sójové omáčky
100 g mražené zeleniny (směs mrkev, hrášek, kukuřice)
sterilovaná kapie
listová petrželka
PŘÍLOHA: pečivo, brambory…
Postup:
- 400 g květáku nakrájíme na malé kousky.
- Nakrájený květák uvaříme v osolené vodě doměkka.
- Nakrájíme nadrobno 3 stroužky česneku a 1 cibuli. 300 g vepřového masa ve vlastní šťávě nakrájíme na větší kostičky.
- Cibuli zesklovatíme na oleji.
- Poté přidáme nakrájené maso a česnek, mletý pepř, 1 lžíci sójové omáčky, 100 g mražené zeleniny (směs hrášek, mrkev, kukuřice) a 5 minut pozvolna smažíme.
- Nakonec přidáme vařený a scezený květák, důkladně promícháme a ještě 1 minutu smažíme. Pak ihned podáváme.
Tipy:
Na talíři smažený květák můžeme dozdobit nakrájenou listovou petrželkou a sterilovanou kapií.
Vyzkoušejte recept na lahodné domácí sterilované kapie.
Video receptuDo receptu můžeme také na závěr vmíchat rozkvedlané vejce.