Krémová bramboračka recept

Krémová bramboračka recept
Krémová bramboračka recept


Vyzkoušejte recept na krémovou a jemnou bramboračku neboli bramborovou polévku. Při podávání polévku ještě doplníme o chlebové smažené krutony a chutná dokonale. Alternativa klasické bramborové polévky.

KRUTONY:

  • 2 krajíce chleba

  • 1 lžíce másla

  • POLÉVKA:
  • 1 cibule

  • 50 g petržele

  • 90 g celeru

  • 200 g mrkve

  • 360 g brambor

  • 1 lžíce másla

  • 1 litr vývaru

  • pepř

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • 1 lžička majoránky

  • 3 prolisované stroužky česneku

Postup:

  • KRUTONY: Dva krajíce chleba nakrájíme na kostičky.Chlebové krutony recept
  • Na pánvi rozpustíme kousek másla a na něm krutony krásně osmažíme dokřupava.Chlebové krutony smažené recept
  • POLÉVKA: Nakrájíme cibuli na větší kousky, na kostičky nakrájíme petržel celer mrkev a brambory.Zelenina na polévku recept
  • V hrnci rozpustíme kousek másla a na něm nakrájenou zeleninu pár minut orestujeme.Restovaná zelenina na másle recept
  • Poté přilijeme 1 l vývaru, přidáme mletý pepř, 1/2 lžičky drceného kmínu a polévku vaříme od bodu varu 30 minut.Bramborová polévka recept
  • Pak přidáme 1 lžičku majoránky, 3 stroužky prolisovaného česneku a vaříme ještě 2 minuty.Zeleninová polévka recept
  • Nakonec polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a můžeme podávat společně s krutony.Mixovaná bramborová zeleninová polévka recept

Tipy:

Na talíři polévku dozdobíme nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.

Před mixováním polévky si můžeme dát pár kousků zeleniny na stranu a použít na ozdobu.

Pro ještě jemnější chuť polévky, můžeme po mixování vmíchat trochu smetany ke šlehání 33%.

Video receptu