Vyzkoušejte recept na krémovou a jemnou bramboračku neboli bramborovou polévku. Při podávání polévku ještě doplníme o chlebové smažené krutony a chutná dokonale. Alternativa klasické bramborové polévky.
KRUTONY:
2 krajíce chleba
1 lžíce másla
- POLÉVKA:
1 cibule
50 g petržele
90 g celeru
200 g mrkve
360 g brambor
1 lžíce másla
1 litr vývaru
pepř
1/2 lžičky drceného kmínu
1 lžička majoránky
3 prolisované stroužky česneku
Postup:
- KRUTONY: Dva krajíce chleba nakrájíme na kostičky.
- Na pánvi rozpustíme kousek másla a na něm krutony krásně osmažíme dokřupava.
- POLÉVKA: Nakrájíme cibuli na větší kousky, na kostičky nakrájíme petržel celer mrkev a brambory.
- V hrnci rozpustíme kousek másla a na něm nakrájenou zeleninu pár minut orestujeme.
- Poté přilijeme 1 l vývaru, přidáme mletý pepř, 1/2 lžičky drceného kmínu a polévku vaříme od bodu varu 30 minut.
- Pak přidáme 1 lžičku majoránky, 3 stroužky prolisovaného česneku a vaříme ještě 2 minuty.
- Nakonec polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a můžeme podávat společně s krutony.
Tipy:
Na talíři polévku dozdobíme nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.
Před mixováním polévky si můžeme dát pár kousků zeleniny na stranu a použít na ozdobu.
Video receptuPro ještě jemnější chuť polévky, můžeme po mixování vmíchat trochu smetany ke šlehání 33%.