Lahodná mixovaná krémová polévka z červené čočky, která je navíc i zdravá. Červená čočka je dokonce zdravější než hnědá varianta či zelená. Červená čočka se předem nenamáčí a vaří se rovnou.
Ingredience:
2 stroužky česneku
1 cibule
3 střední brambory
2 mrkve
kousek másla
150 g červené čočky
1 litr vývaru nebo vody
pepř
sůl
200 g anglické slaniny
1 lžíce oleje
na ozdobu listová petrželka
Postup:
- Nakrájíme 2 stroužky česneku a 1 cibuli nadrobno. Poté 3 brambory nakrájíme na větší a 2 mrkve na menší kostičky.
- Na másle zesklovatíme cibuli a česneky.
- Poté přidáme brambory a mrkev a ještě 2 minuty restujeme.
- Pak přidáme 150 g propláchnuté červené čočky, 1 l vývaru nebo vody, mletý pepř a vaříme mrkev a brambory doměkka cca 25 minut.
- Když je zelenina měkká, tak polévku popřípadě dosolíme a rozmixujeme tyčovým mixérem.
- Nakrájíme 200 g plátkové anglické slaniny na kostičky a orestujeme na lžíci oleje na pánvi.
- Polévku podáváme společně s anglickou slaninou.
Tipy:
Na ozdobu polévky můžeme použít nakrájenou listovou petržel.
Luštěniny jsou velice zdravé a člověk by je měl jíst pravidelně.
Video receptuVyzkoušejte také recept na lahodný čočkový salát s šunkou.