Pražská šunka s teplým čočkovým salátem

Pražská šunka s teplým čočkovým salátem



Recept ve kterém je čočka v podobě teplého salátu a ne na kyselo jako tomu bývá u klasického receptu na vařenou čočku. Uvidíte že tato změna chutná velice dobře a potěší i lidi kteří nemusí ostrá a kyselá jídla.

Ingredience:

  • 300 g čočky

  • 1 cibule

  • 1 rajče

  • olej

  • 1 prolisovaný stroužek česneku

  • 1 lžíce sójové omáčky

  • sůl

  • pepř

  • 900 g pražské šunky (nebo uzené maso)

  • máslo

Postup:

  • Čočku namočíme předem podle návodu na obalu a poté uvaříme doměkka.Čočka recept
  • Jednu cibuli nakrájíme nadrobno a rajče na kostičky.Cibule s rajčaty recept
  • Cibuli osmažíme na oleji.Smažená cibule recept
  • Poté přidáme nakrájené rajče, 1 prolisovaný stroužek česneku, 1 lžíci sójové omáčky a krátce orestujeme (rajče se nesmí úplně rozvařit).Restovaná rajčata recept
  • Nakonec přidáme vařenou a scezenou čočku, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.Vařená čočka recept
  • Šunku nebo uzené maso nakrájíme na plátky a osmažíme na pánvi na másle z obou stran.Uzené maso na pánvi na másle
  • Šunku nebo uzené maso podáváme společně s čočkovým salátem.Čočka s uzeným masem recept

Tipy:

Čočka se vždycky solí až nakonec. Jinak bys se vařila dlouho a byla by rozvařená.

Luštěniny je dobré před vařením vždycky namočit dopředu, protože se zkrátí doba varu.

Luštěniny jsou velice zdravé a člověk by je měl alespoň dvakrát týdně zařadit do svého jídelníčku.