Hodolanská omáčka recept

Hodolanská omáčka recept
Hodolanská omáčka recept


Hodolanská omáčka je snadný recept který chutná báječně a určitě stojí za vyzkoušení. Lze ji podávat klidně jako hlavní jídlo, nebo polévku. Chuťově vás velice mile překvapí.

Ingredience:

  • 4 brambory (450 g)

  • 5 nožiček párků

  • 1 cibule

  • 3 malé kyselé okurky

  • olej

  • 1 bobkový list

  • 4 kuličky nového koření

  • 1 litr vody

  • sůl

  • pepř

  • 250 ml smetany ke šlehání 33%

  • 1 vrchovatá lžíce hladké mouky

  • 3 lžíce láku z kyselých okurek

  • vařené vejce

Postup:

  • Oškrábané brambory nakrájíme na kostky, párky na kolečka, cibuli nadrobno a kyselé okurky na malé kostičky.Brambory párky cibule okurky recept
  • Cibuli zesklovatíme na oleji.Cibule na oleji recept
  • Přidáme 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, nakrájené párky a ještě 1 minutu restujeme.Párková omáčka recept
  • Poté přidáme nakrájené brambory, 1 litr vody, sůl, pepř. Vaříme od bodu varu 10 minut.Guláš z jemných párků recept
  • Ve sklenici důkladně rozmícháme 250 ml smetany ke šlehání (33%) a 1 vrchovatou lžíci hladké mouky. Po prvních 10 minutách vaření omáčky směs přilijeme, přidáme nakrájené kyselé okurky a vaříme dalších 10 minut brambory doměkka.Zahuštění omáčky smetanou ke šlehání
  • Nakonec přidáme 3 lžíce kyselého láku z okurek, popřípadě omáčku dosolíme a vaříme ještě 1 minutu.Hodolanská omáčka recept
  • Podáváme s rozkrojeným vařeným vejcem.Hodolanská omáčka s vejcem a uzeninou recept

Tipy:

Na ozdobu použijeme nakrájenou listovou petrželku.

Kdo má rád kyselejší omáčky, tak přidá láku z okurek o něco více.

Vejce natvrdo vaříme od bodu varu přesně 10 minut a poté rychle zchladíme.

Video receptu