Restované ředkvičky na másle a tymiánu nejen skvěle vypadají ale i lahodně chutnají. Příprava zabere pár minut a výsledek stojí za to. Ideální jako příloha nebo předkrm.
Ingredience:
20 ředkviček
kousek másla
sůl
pepř
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička třtinového cukru
1/2 lžičky sušeného tymiánu
na ozdobu pažitka
Postup:
- Ředkvičky nakrájíme na klínky.
- Na pánvi rozpustíme kousek másla a ředkvičky na něm několik minut orestujeme.
- Poté přidáme sůl, pepř, 1 lžíci citronové šťávy, 1 lžičku třtinového cukru, 1/2 lžičky sušeného tymiánu a ještě minutu restujeme. Poté můžeme podávat.
Tipy:
Na talíři ředkvičky ozdobíme nakrájenou pažitkou nebo petrželkou.
Vyzkoušejte také recept na lahodný ředkvičkový salát.
Video receptuŘedkvičky na másle se používají jako příloha k hlavním pokrmům a nebo jako předkrm.