Ředkvičkový salát s koprem a smetanou

Ředkvičkový salát s koprem a smetanou recept



Ředkvičkový salát s koprem a smetanou je ideální příloha k jídlu, nebo osvěžující letní salát. Smetana stáhneme pálivost ředkviček a dodá jemnost. Po vychlazení v lednici chutná opravdu skvěle. Dopřejte tělu vitamíny v jednoduchém zeleninovém salátu.

Přehrát videorecept ředkvičkový salát

Ingredience:

  • 1/3 salátové okurky

  • 5 ředkviček

  • 1/2 červené cibule

  • sůl

  • 100 g zakysané smetany

  • kopr

Postup:

  • Na plátky nakrájíme salátovou okurku, ředkvičky, a polovinu červené cibule nadrobno. Ředkvičky recept
  • Přidáme sůl, 100 gramů zakysané smetany, kopr podle chuti, vše důkladně promícháme a můžeme podávat v servírovacích miskách. Ředkvičkový salát

Tipy:

Na ozdobu ředkvičkového salátu můžeme nahoru použít ještě trochu kopru.

Salát před podáváním důkladně vychladíme v lednici.

Zakysanou smetanu lze nahradit i kvalitním bílým jogurtem který není příliš řídký.

Přehrát recept jako video:
video