Vyzkoušejte masovou směs z hovězího mletého masa s netradiční přílohou a to petrželovými noky. Příloha snadná na přípravu, oblíbená jako bramborové knedlíky. Navíc díky petrželce noky krásně vypadají.
MASOVÁ SMĚS:
1 kapie
1 cibule
500 g mleté hovězí maso
2 stroužky česneku
1 hovězí bujon
pepř
sůl
1 lžička tymiánu
1 lžíce plnotučné hořčice
1 plechovka krájených rajčat
- PETRŽELOVÉ NOKY:
600 g vařených brambor
250 g hrubé mouky
2 vejce
sůl
hrst plocholisté petržele
MASOVÁ SMĚS:
- Nakrájíme 1 kapii na nudličky a 1 cibuli nadrobno.
- Cibuli orestujeme na oleji.
- Poté přidáme mleté maso a orestujeme dotmava.
- Přidáme nakrájenou kapii, 2 prolisované stroužky česneku, 1 hovězí bujón, 1 lžičku sušeného tymiánu, 1 lžíci plnotučné hořčice, trochu mletého pepře, 1 plechovku krájených rajčat a vaříme 20 minut.
- Nakonec směs popřípadě dosolíme.
petrželové NOKY:
- Vychladlé vařené oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle.
- Přidáme k nim 1 lžičku soli, 2 vejce, nakrájenou petržel nadrobno a 250 g hrubé mouky.
- Vše promícháme aby nám vzniklo těsto.
- Těsto na pomoučeném vále rozdělíme na 4 kusy a z každého kusu vyválíme váleček tlustý 2 cm. Každý váleček nakrájíme na jednotlivé noky nožem.
- Noky házíme do vroucí vody a vaříme 3 minuty. Hotové vyplavou na hladinu.
- Scezené noky podáváme společně s mletým masem.
Tipy:
Do každého noku můžeme udělat obtisk vidličkou a dát jim tak zajímavý vzhled.
Hotové noky rozložíme vedle sebe na talíř aby se neslepily.
Video receptuNoky lze také zamrazit a mít je tak vždy po ruce jako ideální přílohu k pokrmům.