Na Caesar salát už nemusíte do restaurace, ale můžete si ho uvařit i doma podle našeho receptu a výsledek stojí za to. Navíc příprava Caesar salátu není vůbec složitá a zvládne jí každý. Stačí mít nakoupené správné ingredience.
Ingredience:
3 kuřecí prsa
sůl
pepř
máslo
3 krajíce toustového chleba
římský salát
200 ml vody
- ZÁLIVKA:
2 lžíce strouhaného parmazánu
5 ančoviček
200 ml majonézy
1 prolisovaný stroužek česneku
sůl
pepř
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička octa
1 lžička dijonské hořčice
Postup:
- Do pekáčku nalijeme 200 ml vody, přidáme kuřecí prsa které osolíme a opepříme. Na každý kousek masa dáme plátek másla a pečeme odkryté v předehřáté troubě na 180 stupňů.
- Maso během pečení poléváme výpekem a hlídáme aby se voda nevyvařila, popřípadě ji dolijeme.
- Pečené maso nakrájíme na plátky. Ančovičky nakrájíme hodně nadrobno.
- Parmazán (cca 2 lžíce) nastrouháme na jemném struhadle.
- Toustový chleba nakrájíme na kostičky a osmažíme na pánvi na másle.
- Listy římského salátu nakrájíme na větší kousky.
- DRESING:
- Smícháme 200 ml majonézy, 1 prolisovaný stroužek česneku, 2 lžíce najemno nastrouhaného parmazánu, nakrájené ančovičky, trochu soli, pepř, 1 lžíci citronové šťávy, 1 lžičku octa a 1 lžičku dijonské hořčice.
- Na každou porci smícháme v míse salát se zálivkou a dáme na talíř.
- Přidáme plátky kuřecího masa, osmažené toustové krutony a hoblinky parmazánu.
Tipy:
Hoblinky parmazánu dobře vytvoříme pomocí škrabky na brambory.
Salát se zálivkou promícháme vždy až těsně před podáváním.
Video receptuCaesar salát se dělá pouze z římského salátu a ne z žádného jiného.