Široké nudle se šunkou a parmazánem recept

Široké nudle se šunkou a parmazánem recept



Velice jednoduchý na přípravu a zároveň opravdu chutný recept. To jsou široké nudle se šunkou a parmazánem. Ideální svačina nebo menší oběd. Nudle se musí vařit těsně před podáváním aby si zachovali svoji konzistenci.

Video široké nudle se šunkou a parmazánem

Ingredience:

  • 50 g parmazánu

  • 100 g plátkové šunky

  • 1 stroužek česneku

  • máslo

  • 200 g smetana ke šlehání 31%

  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu

  • 150 g široké nudle (váha před vařením)

  • sůl

Postup:

  • Parmazán nastrouháme na jemném struhadle.Parmazán recept
  • Plátkovou šunku nakrájíme na kostičky a stroužek česneku nadrobno.Šunka s česnekem recept
  • Nakrájenou šunku a česnek orestujeme na másle na pánvi.Restovaná šunka na másle
  • Poté přidáme smetanu ke šlehání, nastrouhaný parmazán, 1/2 lžičky sušeného tymiánu a několik minut vaříme (omáčka krásně zhoustne).Omáčka s parmazánem recept
  • V osolené vodě uvaříme 150 g těstovin podle návodu na obalu.Vařené těstoviny recept
  • Vařené a scezené těstoviny přidáme k omáčce a promícháme.Těstoviny se sýrovou omáčkou recept
  • Na talíři těstoviny se smetanovou omáčkou posypeme nakrájenou petrželkou.Těstoviny s šunkou a sýrem recept

Tipy:

Kromě parmazánu můžeme použít i jiné druhy sýrů, například nivu…

Těstoviny vaříme “al dente” pochází z italštiny a znamená “na skus”, tudíž by neměly být úplně rozvařené.

Čím hrubší mají těstoviny povrch, tím lépe na nich drží omáčka. Na to musíme myslet už při výběru těstovin.

Přehrát recept jako video:
video