Široké nudle se šunkou a parmazánem recept

Široké nudle se šunkou a parmazánem recept



Velice jednoduchý na přípravu a zároveň opravdu chutný recept. To jsou široké nudle se šunkou a parmazánem. Ideální svačina nebo menší oběd. Nudle se musí vařit těsně před podáváním aby si zachovali svoji konzistenci.

Ingredience:

  • 50 g parmazánu

  • 100 g plátkové šunky

  • 1 stroužek česneku

  • máslo

  • 200 g smetana ke šlehání 31%

  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu

  • 150 g široké nudle (váha před vařením)

  • sůl

Postup:

  • Parmazán nastrouháme na jemném struhadle.Parmazán recept
  • Plátkovou šunku nakrájíme na kostičky a stroužek česneku nadrobno.Šunka s česnekem recept
  • Nakrájenou šunku a česnek orestujeme na másle na pánvi.Restovaná šunka na másle
  • Poté přidáme smetanu ke šlehání, nastrouhaný parmazán, 1/2 lžičky sušeného tymiánu a několik minut vaříme (omáčka krásně zhoustne).Omáčka s parmazánem recept
  • V osolené vodě uvaříme 150 g těstovin podle návodu na obalu.Vařené těstoviny recept
  • Vařené a scezené těstoviny přidáme k omáčce a promícháme.Těstoviny se sýrovou omáčkou recept
  • Na talíři těstoviny se smetanovou omáčkou posypeme nakrájenou petrželkou.Těstoviny s šunkou a sýrem recept

Tipy:

Kromě parmazánu můžeme použít i jiné druhy sýrů, například nivu…

Těstoviny vaříme “al dente” pochází z italštiny a znamená “na skus”, tudíž by neměly být úplně rozvařené.

Čím hrubší mají těstoviny povrch, tím lépe na nich drží omáčka. Na to musíme myslet už při výběru těstovin.