Křehké sýrové tyčinky recept

Křehké sýrové tyčinky s česnekem recept



Vyzkoušejte recept na křehké sýrové tyčinky s parmezánem. Více křehké tyčinky jste ještě neochutnali. Nevydrží ani do druhého dne a budou pryč. Navíc neobsahují žádná barviva ani umělá ochucovadla jako tomu bývá u koupených tyčinek.

Ingredience:

  • 110 g hladké mouky

  • 75 g másla

  • 25 g parmezánu

  • 1 žloutek

  • 1/2 lžičky prášku do pečiva

  • 1/2 lžičky soli

  • 1/2 lžičky sušeného česneku

  • 1 vejce na potření

  • kmín celý

Postup:

  • Do mísy dáme 110 g hladké mouky, 75 g másla, 25 g nastrouhaného parmezánu, 1 žloutek, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky sušeného česneku a ručně vypracujeme pevné těsto.
  • Těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme na dvě hodiny do chladničky.
    Těsto ve fólii
  • Poté těsto vyválíme na placku cca 4 mm a nařežeme na proužky. Přendáme na pečící papír a potřeme vajíčkem a posypeme celým kmínem.
    Krájení těsta na proužky
  • Pečeme v předehřáté troubě na 210 stupňů 10 – 12 minut.
    Kmínové tyčinky
  • Po upečení tyčinky opatrně přendáme na talíř a necháme je vychladnout.
    Pečené domácí tyčinky

Tipy:

Receptů na domácí tyčinky existuje na internetu hodně a to například i na bramborové. Ty můžete vyzkoušet příště.

Na posypání tyčinek můžeme použít nejen kmín. ale například i hrubozrnnou sůl nebo chia semínka či mák.

Pokud neseženeme parmezán, můžeme samozřejmě použít i jiný sýr, ale chuť nebude tak výrazná.