Vyzkoušejte recept na křehké sýrové tyčinky s parmezánem. Více křehké tyčinky jste ještě neochutnali. Nevydrží ani do druhého dne a budou pryč. Navíc neobsahují žádná barviva ani umělá ochucovadla jako tomu bývá u koupených tyčinek.
Ingredience:
110 g hladké mouky
75 g másla
25 g parmezánu
1 žloutek
1/2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky sušeného česneku
1 vejce na potření
kmín celý
Postup:
- Do mísy dáme 110 g hladké mouky, 75 g másla, 25 g nastrouhaného parmezánu, 1 žloutek, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky sušeného česneku a ručně vypracujeme pevné těsto.
- Těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme na dvě hodiny do chladničky.
- Poté těsto vyválíme na placku cca 4 mm a nařežeme na proužky. Přendáme na pečící papír a potřeme vajíčkem a posypeme celým kmínem.
- Pečeme v předehřáté troubě na 210 stupňů 10 – 12 minut.
- Po upečení tyčinky opatrně přendáme na talíř a necháme je vychladnout.
Tipy:
Receptů na domácí tyčinky existuje na internetu hodně a to například i na bramborové. Ty můžete vyzkoušet příště.
Na posypání tyčinek můžeme použít nejen kmín. ale například i hrubozrnnou sůl nebo chia semínka či mák.
Video receptuPokud neseženeme parmezán, můžeme samozřejmě použít i jiný sýr, ale chuť nebude tak výrazná.