Vajíčková pomazánka s majonézou recept

Vajíčková pomazánka s majonézou recept
Vajíčková pomazánka s majonézou recept


Recept na oblíbenou vajíčkovou pomazánku s majonézou, která se hodí například i na chlebíčky nebo jednohubky. Vynikající je i na česnekových topinkách. Příprava není vůbec složitá a tak se do tohoto receptu můžeme rovnou pustit.

Ingredience:

  • 4 vejce

  • 1 malá cibule

  • 1 kyselá okurka

  • 1 lžička plnotučné hořčice

  • sůl

  • pepř

  • 130 ml majonézy

Postup:

  • Vejce zalijeme studenou vodou a dáme vařit. Vaříme od bodu varu 10 minut.
  • Po vychladnutí vejce nakrájíme na malé kostičky nebo použijeme kráječ.Vařená vejce
  • Přidáme jednu malou cibulku nakrájenou nadrobno a kyselou okurku nakrájenou na malé kostičky. Dále přidáme 1 lžičku plnotučné hořčice, trochu soli a pepře, 130 ml majonézy a vše důkladně promícháme.Nakrájená zelenina
  • Vajíčkovou pomazánku podáváme na čerstvém pečivu.Pomazánka s chlebem

TIPY:

Jako ozdobu na posypání pomazánky použijeme nakrájené bylinky nebo jarní cibulku.

Vejce na pomazánku je dobré po uvaření ihned zchladit ve studené vodě.

Aby vejce při vaření neprasklo, můžeme přidat do vody trochu octa a vaříme vejce pozvolna.

Video receptu