Recept na oblíbenou vajíčkovou pomazánku s majonézou, která se hodí například i na chlebíčky nebo jednohubky. Vynikající je i na česnekových topinkách. Příprava není vůbec složitá a tak se do tohoto receptu můžeme rovnou pustit.
Ingredience:
4 vejce
1 malá cibule
1 kyselá okurka
1 lžička plnotučné hořčice
sůl
pepř
130 ml majonézy
Postup:
- Vejce zalijeme studenou vodou a dáme vařit. Vaříme od bodu varu 10 minut.
- Po vychladnutí vejce nakrájíme na malé kostičky nebo použijeme kráječ.
- Přidáme jednu malou cibulku nakrájenou nadrobno a kyselou okurku nakrájenou na malé kostičky. Dále přidáme 1 lžičku plnotučné hořčice, trochu soli a pepře, 130 ml majonézy a vše důkladně promícháme.
- Vajíčkovou pomazánku podáváme na čerstvém pečivu.
TIPY:
Jako ozdobu na posypání pomazánky použijeme nakrájené bylinky nebo jarní cibulku.
Vejce na pomazánku je dobré po uvaření ihned zchladit ve studené vodě.
Video receptuAby vejce při vaření neprasklo, můžeme přidat do vody trochu octa a vaříme vejce pozvolna.