Vyzkoušejte recept na karbanátky připravené jednoduše v troubě. Šťavnaté sýrové karbanátky pečené společně s brambory na jednom plechu které si prostě zamilujete. Příprava je opravdu jednoduchá oproti smažení na pánvi.
Ingredience:
500 g vepřové mleté maso
3 stroužky česneku
2 žampiony
100 g sýr čedar
1/2 kapie
1 červená cibule
10 černých oliv
pepř
sůl
1/2 lžičky sušeného tymiánu
1/2 lžičky sušeného oregána
1/2 lžičky drceného kmínu
1 vejce
1 lžička sladké mleté papriky
brambory
olej na potření brambor
petrželka na ozdobu
Postup:
- Nakrájíme česneky, žampiony, sýr čedar, 1/2 kapie, 1 červenou cibuli, černé olivy.
- Nakrájené suroviny přidáme do misky k mletému masu, přidáme 1 menší lžičku soli, mletý pepř, 1/2 lžičky sušeného tymiánu, 1/2 lžičky sušeného oregána, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 vejce, 1 lžičku sladké mleté papriky a vše důkladně promícháme.
- Ze směsi tvarujeme ručně karbanátky, které dáme na plech na pečící papír. Okolo přidáme malé oškrábané brambory. Brambory potřeme mašlovačkou olejem a osolíme.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 60 minut. Poté ihned podáváme.
Tipy:
Brambory na talíři posypeme nakrájenou listovou petrželkou nebo pažitkou.
Ke karbanátkům podáváme tatarskou omáčku nebo kečup či pikantní dip.
Video receptuPokud máte rádi pálivá jídla, můžete do karbanátků přidat i trochu mletého chilli.