
Zeleninová polévka s bulgurem, je chutná a navíc i zdravá. Příprava této polévky vhodné i pro děti je jednoduchá a netrvá dlouho. Bulgur by měl člověk pravidelně konzumovat. V dnešní době už se dá koupit téměř všude.
Ingredience:
3 mrkve
1 petržel
kousek celeru
3 stroužky česneku
3 lžíce bulguru
vývar, nebo voda a zeleninový bujon
mražený hrášek
sůl
petržel
Postup:
- 3 mrkve, 1 petržel a kousek celeru nakrájíme na malé kostičky. Přidáme 3 stroužky česneku, 3 lžíce propláchnutého bulguru, zalijeme vývarem (nebo vodou a přidáme zeleninový bujón), trochu pepře a vaříme.
- Po 10 minutách vaření přidáme mražený hrášek, popřípadě polévku dosolíme a vaříme ještě dalších 10 minut. Když je zelenina měkká, máme hotovo.
- Při podávání posypeme nakrájenou petrželkou.
Tipy:
Bulgur je lehce stravitelný a obsahuje vlákninu, vitamíny a minerály.
Bulgur se ideálně hodí pro přípravu dietních pokrmů. Podporuje zdraví střev a působí kladně na nervovou soustavu.
Video receptuBulgur lze podávat i jako kvalitní přílohu k hlavním pokrmům.