Zeleninová polévka s bulgurem recept

Zeleninová polévka s bulgurem recept
Zeleninová polévka s bulgurem recept


Zeleninová polévka s bulgurem, je chutná a navíc i zdravá. Příprava této polévky vhodné i pro děti je jednoduchá a netrvá dlouho. Bulgur by měl člověk pravidelně konzumovat. V dnešní době už se dá koupit téměř všude.

Ingredience:

  • 3 mrkve

  • 1 petržel

  • kousek celeru

  • 3 stroužky česneku

  • 3 lžíce bulguru

  • vývar, nebo voda a zeleninový bujon

  • mražený hrášek

  • sůl

  • petržel

Postup:

  • 3 mrkve, 1 petržel a kousek celeru nakrájíme na malé kostičky. Přidáme 3 stroužky česneku, 3 lžíce propláchnutého bulguru, zalijeme vývarem (nebo vodou a přidáme zeleninový bujón), trochu pepře a vaříme.Krájení zeleniny na kostičky
  • Po 10 minutách vaření přidáme mražený hrášek, popřípadě polévku dosolíme a vaříme ještě dalších 10 minut. Když je zelenina měkká, máme hotovo.Zeleninová polévka
  • Při podávání posypeme nakrájenou petrželkou.Servírování polévky

Tipy:

Bulgur je lehce stravitelný a obsahuje vlákninu, vitamíny a minerály.

Bulgur se ideálně hodí pro přípravu dietních pokrmů. Podporuje zdraví střev a působí kladně na nervovou soustavu.

Bulgur lze podávat i jako kvalitní přílohu k hlavním pokrmům.

Video receptu