Až ochutnáte domácí cibulové bagetky podle našeho receptu, tak už si na ty kupované ani nevzpomenete. S cibulí chutná pečivo naprosto dokonale.
Ingredience:
olej
1 cibule
voda na potření bagetek
mák
- KVÁSEK:
220 ml vlažné vody
1/2 lžičky cukru krupice
10 g droždí (1/4 kostky)
- TĚSTO:
380 g hladké mouky
1 lžička soli
Postup:
- Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a poté ji necháme vychladnout.
- KVÁSEK: Smícháme 220 ml vlažné vody, 1/2 lžičky cukru krupice, 10 g čerstvého droždí. Droždí rozmícháme a poté povrch směsi posypeme lžičkou hladké mouky a dáme na teplé místo vzejít kvásek.
- TĚSTO: 380 g hladké mouky, 1 lžička soli, kvásek, smažená cibule. Vše důkladně promícháme a vypracujeme těsto.
- Těsto necháme na teplém místě pod utěrkou 1 hodinu kynout.
- Vál posypeme moukou a vykynuté těsto na něm rozdělíme na 8 stejných kousků.
- Z každého kousku vytvarujeme bagetku, přendáme na pečící papír a necháme je ještě 20 minut na teplém místě kynout.
- Poté bagetky na povrchu nařízneme, potřeme vodou a posypeme mákem.
- Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia cca 25 minut.
Tipy:
Pečící papír se ničím nepotírá a těsto se dává přímo na něj.
Do těsta na bagetky můžeme přidat například i sušený česnek nebo různé bylinky.
Video receptuKromě máku můžeme bagetky posypat například i celým kmínem nebo sezamem.