Domácí cibulové bagetky recept

Domácí cibulové bagetky recept
Domácí cibulové bagetky recept


Až ochutnáte domácí cibulové bagetky podle našeho receptu, tak už si na ty kupované ani nevzpomenete. S cibulí chutná pečivo naprosto dokonale.

Ingredience:

  • olej

  • 1 cibule

  • voda na potření bagetek

  • mák

  • KVÁSEK:
  • 220 ml vlažné vody

  • 1/2 lžičky cukru krupice

  • 10 g droždí (1/4 kostky)

  • TĚSTO:
  • 380 g hladké mouky

  • 1 lžička soli

Postup:

  • Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a poté ji necháme vychladnout.Smažená cibule do bagetek
  • KVÁSEK: Smícháme 220 ml vlažné vody, 1/2 lžičky cukru krupice, 10 g čerstvého droždí. Droždí rozmícháme a poté povrch směsi posypeme lžičkou hladké mouky a dáme na teplé místo vzejít kvásek.Kvásek recept
  • TĚSTO: 380 g hladké mouky, 1 lžička soli, kvásek, smažená cibule. Vše důkladně promícháme a vypracujeme těsto.Těsto na domácí bagetky
  • Těsto necháme na teplém místě pod utěrkou 1 hodinu kynout.Kynutí těsta
  • Vál posypeme moukou a vykynuté těsto na něm rozdělíme na 8 stejných kousků.Domácí pečivo recept
  • Z každého kousku vytvarujeme bagetku, přendáme na pečící papír a necháme je ještě 20 minut na teplém místě kynout.Kynuté domácí pečivo recept
  • Poté bagetky na povrchu nařízneme, potřeme vodou a posypeme mákem.Domácí pečivo s mákem
  • Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia cca 25 minut.Pečené domácí bagety

Tipy:

Pečící papír se ničím nepotírá a těsto se dává přímo na něj.

Do těsta na bagetky můžeme přidat například i sušený česnek nebo různé bylinky.

Kromě máku můžeme bagetky posypat například i celým kmínem nebo sezamem.

Video receptu