Chalupářské fazole s mletým masem je poměrně rychlý recept který dokáže dobře zasytit. Základem je použít kvalitní rajčata a fazole v plechovce.
Ingredience:
1 červená kapie
1 cibule
2 stroužky česneku
olej
600 g mletého vepřového masa
2 lžičky sladké mleté papriky
mletý pepř
2 lžíce sójové omáčky
1 lžička sušeného oregana
400 g krájených loupaných rajčat v plechovce
2 x 400 g sterilované fazole v plechovce
vařená rýže
Postup:
- Nakrájíme 1 cibuli, 1 červenou kapii, 2 stroužky česneku.
- Cibuli osmažíme na oleji.
- Přidáme 600 g mletého vepřového masa, maso měchačkou rozdělíme na malé kousky a také orestujeme.
- Poté přidáme nakrájený česnek, 2 lžičky sladké mleté papriky, nakrájenou kapii, mletý pepř, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžičku sušeného oregana, 400 g krájených loupaných rajčat v plechovce a směs vaříme pod poklicí 10 minut.
- Poté přidáme sterilované fazole v plechovce i s nálevem 2 x 400 g, a vaříme ještě 10 minut. Nakonec popřípadě dosolíme. Podáváme s rýží.
Tipy:
Rýži na talíři ještě dozdobíme nakrájenou petrželkou.
Pokud máte rádi pálivá jídla, přidejte nakrájenou chilli papričku.
Video receptuMleté maso můžeme použít vepřové nebo mix s hovězím.