Kedlubnová polévka s šunkovými knedlíčky recept

Kedlubnová polévka s šunkovými knedlíčky recept
Kedlubnová polévka s šunkovými knedlíčky recept


Netradiční kedlubnová polévka s šunkovými knedlíčky. Budete velice příjemně překvapeni jak chutná. Dobře zasytí a díky smetaně je krásně jemná a krémová. Určitě ji nebudete vařit naposledy.

KNEDLÍČKY (15 KS):

  • 100 g šunky

  • 1 menší cibule

  • máslo

  • 1 vejce

  • 100 g hrubé mouky

  • 100 g strouhanky

  • 1/2 lžičky soli

  • pepř

  • 125 ml studené vody

  • POLÉVKA:
  • máslo

  • 1 cibule

  • 500 g oloupaných kedluben

  • 1 lžíce hladké mouky

  • 1 litr kuřecího nebo zeleninového vývaru

  • pepř

  • sůl

  • 200 g smetany na vaření

Postup:

  • KNEDLÍČKY: Plátkovou šunku nakrájíme na malé kostičky a cibuli nadrobno.Cibule se šunkou recept
  • Šunku a cibuli krátce osmažíme na másle a poté necháme vychladnout.Dušená šunka na pánvi recept
  • Ke studené směsi šunky a cibule přidáme 1 vejce, 100 g hrubé mouky, 100 g strouhanky, sůl, pepř, 125 ml studené vody a vše důkladně promícháme. Poté necháme směs 15 minut odpočinout.Šunkové knedlíčky recept
  • Z těsta tvarujeme ručně knedlíčky velikosti vlašského ořechu.Knedlíčky zavářka do polévky recept
  • POLÉVKA: Nakrájíme 1 cibuli nadrobno.Cibule
  • Oloupané kedlubny nastrouháme na hrubém struhadle.Kedlubnové recepty
  • Cibuli orestujeme na másle. Restovaná cibule na másle
  • Pak přidáme nastrouhané kedlubny a ještě minutu restujeme. Poté přidáme 1 lžíci hladké mouky a ještě minutu restujeme a nakonec zalijeme vývarem. Polévku opepříme, přivedeme k varu a vaříme kedlubny 10 minut.Recept na kedlubnovou polévku
  • Poté přidáme knedlíčky a vaříme ještě 5 minut. Nakonec přidáme smetanu a vaříme ještě 2 minuty.Polévka s šunkovými knedlíčky recept
  • Při podávání knedlíčky posypeme sekanou petrželkou.Zeleninová polévka s domácími knedlíčky recept

Ingredience v receptu vystačí na cca 15 knedlíčků velikosti vlašského ořechu.

Příště můžete zkusit tuto polévku místo z kedlubny uvařit z celeru. Celer polévce dodá také zajímavou chuť.

Do polévky můžeme nakrájet i malé mladé listy z kedlubnu. Ty totiž obsahují ještě více vitamínů a minerálů než samotné bulvy.

Video receptu