Pampeliškový med recept

Pampeliškový med recept



Recept na vynikající pampeliškový med, který chutná jako klasický med. Dokonce i konzistence je stejná a chuťový rozdíl minimální. Určitě recept vyzkoušejte. V létě má každý pampelišek na zahradě hodně, tak proč toho nevyužít.

Přehrát videorecept pampeliškový med

Ingredience:

  • 200 rozkvetlých květů pampelišky

  • 1 litr vody

  • 1 citron

  • 1 kg cukr krystal

Postup:

  • 200 rozkvetlých květů pampelišky (bez stonků) důkladně propláchneme v několika vodách (ideálně pod tekoucí vodou). Tím se vyplaví případný pyl a brouci.
  • K pampeliškám poté přidáme 1 litr vody a 1 citrón nakrájený na kolečka a vaříme 15 minut. Poté necháme vychladnout a vylouhovat do druhého dne.Pampelišky s citronem
  • Druhý den pampelišky přecedíme přes plátno nebo utěrku a důkladně vymačkáme všechnu šťávu.Cezení pampelišek
  • Přidáme cukr krystal 1 kg a vaříme 2 hodiny. Vaření medu z pampelišek
  • Plníme med horký do sklenic. Nakonec dotáhneme víčka a necháme med vychladnout bez otáčení sklenic. Plnění medu do sklenic

Tipy:

Hned po vychladnutí ještě zhoustne. Proto se může zdát při lití do sklenic řídký. Není však třeba se obávat že je příliš tekutý.

Citron při vaření používáme vždy chemicky neošetřený a i přesto ho důkladně omyjeme před použitím vlažnou tekoucí vodou.

Pampeliškový med vydrží v chladu a temnu i několik měsíců.

Přehrát recept jako video:
video