Netradiční cibulové zelí je alternativa klasického dušeného přílohového zelí k hlavnímu chodu. Chutná ale také velice dobře a určitě si ho zamilujete. Obzvláště v létě když je velká úroda cibule je tento recept oblíbený.
Ingredience:
6 ks větší cibule
1 lžička soli
1 lžička kmínu
1 lžíce cukr krystal
200 ml vody
1 lžíce octa
1 brambor
Postup:
- Všechnu cibuli nakrájíme na proužky a osmažíme trochu na oleji.
- Poté přidáme 1 lžičku soli, 1 lžičku celého kmínu, 1 lžíci cukru krystal, 200 ml vody, 1 lžíci octa a pod poklicí vaříme pozvolna doměkka.
- Před koncem přidáme 1 nastrouhaný brambor najemno a pět minut ještě vaříme. Nakonec přidáme podle chuti popřípadě ještě sůl, cukr, ocet a můžeme podávat.
Tipy:
Hodně lidí překvapí, že cibulové zelí chutná hodně podobně jako to klasické a navíc je i jemnější.
Při vaření můžeme k cibuli přidat i bobkový list a nové koření a dodat tak zelí z cibule ještě další chuť.
Video receptuCibulové zelí můžeme připravit jak z bílé, tak i z červené cibule.