Cibulové dušené přílohové zelí recept

Cibulové dušené přílohové zelí recept



Netradiční cibulové zelí je alternativa klasického dušeného přílohového zelí k hlavnímu chodu. Chutná ale také velice dobře a určitě si ho zamilujete. Obzvláště v létě když je velká úroda cibule je tento recept oblíbený.

Ingredience:

  • 6 ks větší cibule

  • 1 lžička soli

  • 1 lžička kmínu

  • 1 lžíce cukr krystal

  • 200 ml vody

  • 1 lžíce octa

  • 1 brambor

Postup:

  • Všechnu cibuli nakrájíme na proužky a osmažíme trochu na oleji.
  • Poté přidáme 1 lžičku soli, 1 lžičku celého kmínu, 1 lžíci cukru krystal, 200 ml vody, 1 lžíci octa a pod poklicí vaříme pozvolna doměkka.
  • Před koncem přidáme 1 nastrouhaný brambor najemno a pět minut ještě vaříme. Nakonec přidáme podle chuti popřípadě ještě sůl, cukr, ocet a můžeme podávat.Vaření cibule

Tipy:

Hodně lidí překvapí, že cibulové zelí chutná hodně podobně jako to klasické a navíc je i jemnější.

Při vaření můžeme k cibuli přidat i bobkový list a nové koření a dodat tak zelí z cibule ještě další chuť.

Cibulové zelí můžeme připravit jak z bílé, tak i z červené cibule.