Zdravější varianta klasických bramborových chipsů, to jsou celerové chipsy pečené v troubě. Příprava je opravdu jednoduchá a výsledná chuť stojí za to. Jaké koření na celerové chipsy použijete záleží pouze na vás.
Ingredience:
menší celer
4 lžíce oleje
1/2 lžičky sladké mleté papriky
2 lžičky gyros koření
sůl (podle slanosti gyros koření)
Postup:
- Celer nakrájíme na plátky 3 mm.
- Na marinádu použijeme 4 lžíce oleje, 1/2 lžičky sladké mleté papriky, 2 lžičky gyros koření (nebo oblíbené grilovacího koření), popřípadě špetka soli a vše důkladně rozmícháme.
- Plátky celeru obalujeme v marinádě s kořením a skládáme na pečící papír. Pečeme v předehřáté troubě na 175 stupňů 20 až 30 minut.
- Po upečení přendáme celerové chipsy z plechu na talíř a přidáme pikantní chilli omáčku.
Celerové chipsy nemusíte péct úplně dokřupava a chutnají skvěle i když jsou ještě trochu vláčné.
Kromě celeru můžeme na chipsy využít i jiné druhy zeleniny, jako například batáty nebo mrkev.
Video receptuPokud vám zůstane zbytek celeru, můžete uvařit ještě známou celerovou polévku.