Vepřový řízek s hranolkami recept

Vepřový řízek s hranolkami recept



Recept na šťavnatý vepřový řízek z krkovice. Díky tuku v krkovici nebude řízek vůbec vysušený. Jako přílohu zvolíme vařené brambory nebo hranolky. Podle receptu níže připravíte hranolky v troubě téměř bez tuku.

Přehrát videorecept vepřový řízek s hranolkami

Ingredience:

  • vepřová krkovice

  • sůl

  • pepř

  • olej

  • NA OBALENÍ:
  • hladká mouka

  • vejce

  • strouhanka

  • DIP:
  • 1 malá cibulka

  • 150 ml zakysané smetany

  • 1 lžíce krájeného kopru

  • 2 stroužky prolisovaného česneku

Postup:

  • Plátky vepřové krkovice naklepeme z obou stran. Jak naklepat maso
  • Okraje krkovice trochu nařízneme aby se maso při smažení nekroutilo. Maso osolíme a opepříme.Nakrájené maso
  • Na obalení si připravíme hladkou mouku, strouhanku a rozkvedlané vejce. Řízky z obou stran obalíme nejdříve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance.Trojobal
  • Řízky smažíme z obou stran na pánvi na oleji.Smažené řízky
  • Oloupané brambory nakrájíme na hranolky a rozprostřeme na pečící papír. Osolíme a jemně pokapeme olejem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 25 minut.Hranolky v troubě
  • DIP: K zakysané smetaně přidáme nadrobno nakrájenou malou cibulku, nakrájený kopr, prolisovaný česnek, sůl, pepř a důkladně promícháme.Česnekový dip
  • Podáváme společně hranolky, řízek a dip.Řízek a hranolky v troubě

Tipy:

Ke smaženému řízku se hodí příloha jako například nakládané kapie nebo kyselé okurky.

Při naklepání masa použijeme igelitový sáček. Šťáva z masa pak nastříká po celé kuchyni.

Řízky po osmažení odkládáme na ubrousky. Díky tomu se zbavíme nezdravého tuku který je na řízku navíc.

Přehrát recept jako video:
video