Šťouchané brambory se slaninou recept

Šťouchané brambory se slaninou recept
Šťouchané brambory se slaninou recept


Šťouchané brambory jako pochoutka k masu, ale dají se jíst i samotné. Ideální chutná příloha nejen k hlavním chodům, která nikdy nezklame. Tento druh úpravy brambor je stále více populárnější a to je dobře že posouvá například smažené hranolky do pozadí.

Ingredience:

  • 1 kg brambor

  • sůl

  • lahůdková cibulka 4 – 5 kusů

  • 100 g anglické slaniny

  • 2 lžíce másla

Postup:

  • Brambory nakrájíme na kostky. Poté je osolíme, zalijeme vodou a vaříme doměkka.Jak uvařit brambory
  • Na másle na pánvi osmažíme lahůdkovou cibulku nakrájenou na kolečka a anglickou slaninu nakrájenou na malé kostičky.Smažená cibule
  • Scezené brambory rozmačkáme. Šťouchané brambory
  • Přidáme osmaženou cibulku se slaninou, vše promícháme a dosolíme.Brambory s cibulkou
  • Můžeme ihned podávat.Brambory s anglickou slaninou

Tipy:

Pokud jsou šťouchané brambory příliš husté, můžeme přidat pár lžic mléka nebo smetany.

Šťouchané brambory jsou vynikající přílohou nejen například k řízku, ale i k masovým omáčkám.

Někdo přidává do šťouchaných brambor například i prolisovaný česnek. Musíme ale přidat například i krájenou petržel nebo pažitku.

Video receptu