Šťouchané brambory jako pochoutka k masu, ale dají se jíst i samotné. Ideální chutná příloha nejen k hlavním chodům, která nikdy nezklame. Tento druh úpravy brambor je stále více populárnější a to je dobře že posouvá například smažené hranolky do pozadí.
Postup:
- Brambory nakrájíme na kostky. Poté je osolíme, zalijeme vodou a vaříme doměkka.
- Na másle na pánvi osmažíme lahůdkovou cibulku nakrájenou na kolečka a anglickou slaninu nakrájenou na malé kostičky.
- Scezené brambory rozmačkáme.
- Přidáme osmaženou cibulku se slaninou, vše promícháme a dosolíme.
- Můžeme ihned podávat.
Tipy:
Pokud jsou šťouchané brambory příliš husté, můžeme přidat pár lžic mléka nebo smetany.
Šťouchané brambory jsou vynikající přílohou nejen například k řízku, ale i k masovým omáčkám.
Video receptuNěkdo přidává do šťouchaných brambor například i prolisovaný česnek. Musíme ale přidat například i krájenou petržel nebo pažitku.