Krkovice na hořčici a jalovci recept

Krkovice na hořčici a jalovci recept
Krkovice na hořčici a jalovci recept


Pokud hledáte netradiční úpravu vepřových krkovic, tak zkuste recept na krkovice na hořčici a jalovci. Jako příloha se dokonale hodí šťouchané brambory. Můžeme ale použít klidně rýži nebo těstoviny.

Ingredience:

  • 1 cibule

  • 1 stroužek česneku

  • 4 vepřové krkovice

  • sůl

  • pepř

  • plnotučná hořčice

  • hladká mouka

  • olej

  • 1 lžíce hladké mouky

  • vývar (nebo voda a bujon)

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • 3 – 5 kuliček jalovce

Postup:

  • Nakrájíme cibuli a česnek nadrobno.Krájení cibule
  • Vepřové krkovice osolíme, opepříme,  potřeme z jedné strany hořčicí a z obou stran obalíme v mouce.Smažené krkovice
  • Krkovice osmažíme z obou stran na oleji na pánvi.Smažené krkovice na pánvi
  • Poté maso dáme stranou a na výpeku zesklovatíme cibuli, přidáme 1 lžíci hladké mouky a česnek a ještě minutu restujeme.Smažená cibulka
  • Maso vložíme zpět a zalijeme vývarem (nebo vodou a přidáme bujón) aby bylo potopené. Přidáme 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 lžičku hořčice, 3 až 5 kuliček jalovce a vaříme pod poklicí doměkka.Vepřové krkovice s omáčkou
  • Nakonec popřípadě omáčku a maso dosolíme a můžeme podávat.Krkovice a šťouchané brambory

Tipy:

Omáčku můžeme dochutit přidáním bylinek, například tymián.

Pro lepší manipulaci s masem při smažení a vaření můžeme vepřové krkovice překrojit napůl.

Pokud by byla na konci omáčka příliš řídká, tak jí zahustíme trochu mouky rozmíchané ve vodě a ještě důkladně mouku převaříme.

Video receptu