Pokud hledáte netradiční úpravu vepřových krkovic, tak zkuste recept na krkovice na hořčici a jalovci. Jako příloha se dokonale hodí šťouchané brambory. Můžeme ale použít klidně rýži nebo těstoviny.
Ingredience:
1 cibule
1 stroužek česneku
4 vepřové krkovice
sůl
pepř
plnotučná hořčice
hladká mouka
olej
1 lžíce hladké mouky
vývar (nebo voda a bujon)
1/2 lžičky drceného kmínu
3 – 5 kuliček jalovce
Postup:
- Nakrájíme cibuli a česnek nadrobno.
- Vepřové krkovice osolíme, opepříme, potřeme z jedné strany hořčicí a z obou stran obalíme v mouce.
- Krkovice osmažíme z obou stran na oleji na pánvi.
- Poté maso dáme stranou a na výpeku zesklovatíme cibuli, přidáme 1 lžíci hladké mouky a česnek a ještě minutu restujeme.
- Maso vložíme zpět a zalijeme vývarem (nebo vodou a přidáme bujón) aby bylo potopené. Přidáme 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 lžičku hořčice, 3 až 5 kuliček jalovce a vaříme pod poklicí doměkka.
- Nakonec popřípadě omáčku a maso dosolíme a můžeme podávat.
Tipy:
Omáčku můžeme dochutit přidáním bylinek, například tymián.
Pro lepší manipulaci s masem při smažení a vaření můžeme vepřové krkovice překrojit napůl.
Video receptuPokud by byla na konci omáčka příliš řídká, tak jí zahustíme trochu mouky rozmíchané ve vodě a ještě důkladně mouku převaříme.