Jednoduchý a hlavně rychlý recept na orestovanou ochucenou klobásu podávanou s těstovinami, který dobře zasytí. Takové jídlo jednou za čas určitě uvítá každý. Není zapotřebí přece každý den vyvařovat svíčkovou omáčku a podobně složité recepty.
Ingredience:
1 cibule
1 česnek
2 šunkové klobásy
1 rajče
2 lahůdkové cibulky
olej
pepř
1 lžička tymiánu nebo oregána
1 lžíce sójové omáčky
vařené těstoviny
Postup:
- Nakrájíme cibuli a česneky, lahůdkové cibulky, rajče, a na měsíčky šunkovou klobásu.
- Vše orestujeme společně na pánvi na oleji. Směs během restování opepříme, přidáme jednu lžičku sušeného tymiánu nebo oregana, 1 lžíci sojové omáčky a ještě chvíli orestujeme.
- Nakonec přimícháme vařené těstoviny a můžeme podávat.
- Na závěr posypeme pokrm nakrájenou pažitkou nebo petrželkou.
Tipy:
Těstoviny před smícháním uvaříme podle návodu na obalu podle druhu těstovin.
Do receptu samozřejmě můžeme přidat i další ingredience podle vlastní fantazie, jako nakrájenou chilli papričku, nebo trochu smetany a podobně.
Šunková klobása je méně tučnější než klasická klobása. Proto byl v receptu použitý právě tento druh klobásy.