Pečené krkovice s brambory v alobalu recept

Pečené krkovice s brambory v alobalu recept



Vepřové krkovice můžeme připravit jednoduše pouze v alobalu v troubě bez pekáčku. Samozřejmě to lze upéct i na venkovním grilu s víkem. Záleží tak pouze na Vás, kde si tuto vynikající specialitu z vepřového masa připravíte. S dobrým dipem si pochutnáte ještě více.

Ingredience:

  • 4 plátky vepřové krkovice

  • 5 brambor

  • 1 cuketa

  • 2 cibule

  • 1 rajče

  • 4 stroužky česneku

  • olej

  • sůl a pepř

  • plnotučná hořčice

  • sladká mletá paprika

  • celý kmín

Postup:

  • Brambory, cuketu, cibuli, česnek a rajče nakrájíme na plátky.
    Krájení zeleniny na plátky
  • Alobal potřeme olejem. Přidáme vepřovou krkovici kterou osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí a posypeme sladkou mletou paprikou.
    Potřít alobal olejemPaprikové maso
  • Poté začneme skládat jednotlivé ingredience na sebe. Trochu česneku, cibule, rajče, cuketa, brambory. Horní vrstvu brambor jemně zakápneme olejem, osolíme, opepříme, okmínujeme a posypeme trochou sladké papriky.
    Živáňská v alobalu recept
  • Alobaly zabalíme a pečeme na plechu v předehřáté troubě na 220 stupňů asi 60 minut.
    Pečené maso v alobalu
  • Poté balíčky rozbalíme a necháme ještě 20 minut péct. Udělá se krásná barva.
    Pečené maso v alobalu

Tipy:

Pečené maso se zeleninou v alobalu je jednoduché na přípravu a děti toto jídlo milují. Nemusíte stát hodiny u plotny a něco míchat.

Jako ingredience můžeme použít například i anglickou slaninu, klobásu, uzené maso a podobně.

Jako přílohu ke krkovici v alobalu doporučujeme pikantní dip, nebo například tzatziki omáčku.