Vepřové krkovice můžeme připravit jednoduše pouze v alobalu v troubě bez pekáčku. Samozřejmě to lze upéct i na venkovním grilu s víkem. Záleží tak pouze na Vás, kde si tuto vynikající specialitu z vepřového masa připravíte. S dobrým dipem si pochutnáte ještě více.
Ingredience:
4 plátky vepřové krkovice
5 brambor
1 cuketa
2 cibule
1 rajče
4 stroužky česneku
olej
sůl a pepř
plnotučná hořčice
sladká mletá paprika
celý kmín
Postup:
- Brambory, cuketu, cibuli, česnek a rajče nakrájíme na plátky.
- Alobal potřeme olejem. Přidáme vepřovou krkovici kterou osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí a posypeme sladkou mletou paprikou.
- Poté začneme skládat jednotlivé ingredience na sebe. Trochu česneku, cibule, rajče, cuketa, brambory. Horní vrstvu brambor jemně zakápneme olejem, osolíme, opepříme, okmínujeme a posypeme trochou sladké papriky.
- Alobaly zabalíme a pečeme na plechu v předehřáté troubě na 220 stupňů asi 60 minut.
- Poté balíčky rozbalíme a necháme ještě 20 minut péct. Udělá se krásná barva.
Tipy:
Pečené maso se zeleninou v alobalu je jednoduché na přípravu a děti toto jídlo milují. Nemusíte stát hodiny u plotny a něco míchat.
Jako ingredience můžeme použít například i anglickou slaninu, klobásu, uzené maso a podobně.
Video receptuJako přílohu ke krkovici v alobalu doporučujeme pikantní dip, nebo například tzatziki omáčku.