Recept na jemný karlovarský knedlík do kterého nepřidáme kromě pečiva žádnou mouku navíc jako je tomu u běžného receptu na karlovarský knedlík. Díky tomu je mnohem chutnější.
Ingredience:
8 rohlíků
hrst plocholisté petržele
2 vejce
200 ml polotučného mléka
40 g rozpuštěného másla
1 menší lžička soli
Postup:
- Začneme tím, že 8 rohlíků nakrájíme na kostičky.
- Žloutky oddělíme od bílků a bílky vyšleháme ve sníh.
- Do 200 ml mléka přidáme 40 g rozpuštěného másla, 2 žloutky, zamícháme a nalijeme na rohlíky.
- Přidáme 1 menší lžičku soli, hrst nakrájené plocholisté petržele a promícháme. Nakonec jemně vmícháme sníh z bílků.
- Po promíchání směs rozdělíme na dvě části a plníme do potravinové fólie. Fólii držením za konce a otáčením důkladně utáhneme – jak můžete vidět ve videu dole na stránce.
- Vaříme ve vroucí vodě 20 minut a po 5 minutách otáčíme.
- Po vyndání z vody knedlíky rozbalíme a nakrájíme.
Tipy:
Rohlíky použijeme z předešlého dne, lze použít i čerstvé, ale hůř se krájí.
Správně vyšlehaný sníh poznáme podle toho, že při otočení nádoby nevypadne.
Video receptuKarlovarský knedlík se nejčastěji podává jako příloha ke svíčkové omáčce. Může se ale použít všude tam, kde kynutý knedlík.