Jemný karlovarský knedlík bez mouky recept

Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík


Recept na jemný karlovarský knedlík do kterého nepřidáme kromě pečiva žádnou mouku navíc jako je tomu u běžného receptu na karlovarský knedlík. Díky tomu je mnohem chutnější.

Ingredience:

  • 8 rohlíků

  • hrst plocholisté petržele

  • 2 vejce

  • 200 ml polotučného mléka

  • 40 g rozpuštěného másla

  • 1 menší lžička soli

Postup:

  • Začneme tím, že 8 rohlíků nakrájíme na kostičky.Rohlíky na knedlíky
  • Žloutky oddělíme od bílků a bílky vyšleháme ve sníh.Sníh z bílků
  • Do 200 ml mléka přidáme 40 g rozpuštěného másla, 2 žloutky, zamícháme a nalijeme na rohlíky.Karlovarský knedlík těsto
  • Přidáme 1 menší lžičku soli, hrst nakrájené plocholisté petržele a promícháme. Nakonec jemně vmícháme sníh z bílků. Směs na karlovarský knedlík recept
  • Po promíchání směs rozdělíme na dvě části a plníme do potravinové fólie. Fólii držením za konce a otáčením důkladně utáhneme – jak můžete vidět ve videu dole na stránce.Knedlík ve fólii recept
  • Vaříme ve vroucí vodě 20 minut a po 5 minutách otáčíme.
    Vařené knedlíky ve fólii
  • Po vyndání z vody knedlíky rozbalíme a nakrájíme.Krájení knedlíků

Tipy:

Rohlíky použijeme z předešlého dne, lze použít i čerstvé, ale hůř se krájí.

Správně vyšlehaný sníh poznáme podle toho, že při otočení nádoby nevypadne.

Karlovarský knedlík se nejčastěji podává jako příloha ke svíčkové omáčce. Může se ale použít všude tam, kde kynutý knedlík.

Video receptu