Recept podobný klasickému leču ale bez vajec, to je uzené maso se zeleninou. Při vaření můžeme přidat bylinky například tymián nebo oregano.
Ingredience:
2 velké lahůdkové cibulky
2 velké stroužky česneku
100 g cukety nebo okurky
200 g kapie
330 g uzeného masa
420 g rajčat
olej
2 lžičky sladké mleté papriky
1/2 lžičky drceného kmínu
pepř mletý
1/2 lžičky soli
NA OZDOBU: libeček, petrželka…
Postup:
- Nakrájíme 2 lahůdkové cibulky, 2 velké stroužky česneku, 100 g cukety nebo okurky, 200 g kapie, 330 g uzeného masa, 420 g rajčat.
- Na oleji orestujeme cibuli a uzené maso.
- Přidáme 2 lžičky sladké papriky, 1/2 lžičky drceného kmínu, a smažíme ještě 20 vteřin.
- Poté přidáme zbytek nakrájené zeleniny, pepř, 1/2 lžičky soli a dusíme pod poklicí doměkka cca 20 minut.
- Nakonec směs popřípadě dosolíme a můžeme podávat.
Tipy:
Na talíři pokrm dozdobíme nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.
Milovníci pálivých jídel mohou při vaření přidat nakrájenou chilli papričku.
Video receptuUzené maso se zeleninou podáváme s chlebem nebo vařeným bramborem.