Cibulové kaiserky recept

Cibulové kaiserky recept
Cibulové kaiserky recept


Cibulové kaiserky připravíte jednoduše doma a chutnají mnohem lépe než kupované. Stačí pouze pár ingrediencí a můžete mít každý den čerstvé pečivo.

Ingredience:

  • olej

  • 1 cibule

  • 220 ml vlažné vody

  • 1/2 lžičky cukru krupice

  • 10 g droždí (1/4 kostky)

  • 380 g hladké mouky

  • 1 lžička soli

  • vejce na potření bagetek

  • mák, sezam, kmín..

Postup:

  • Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a poté ji necháme vychladnout.Smažená cibule
  • KVÁSEK: Smícháme 220 ml vlažné vody, 1/2 lžičky cukru krupice, 10 g rozdrobeného droždí. Směs poprášíme hladkou moukou a necháme 30 minut v teple vzejít kvásek.Domácí kvásek recept
  • Smícháme 380 g hladké mouky, 1 lžičku soli, kvásek, osmaženou cibuli a důkladně vypracujeme těsto. Těsto necháme pod utěrkou na teplém místě 1 hodinu kynout.Kynutý domáci chleba recept
  • Nakynuté těsto rozdělíme na 6 kusů a vytvarujeme bulky.Kynuté bulky recept
  • Bulky přendáme na pečící papír a tupou stranou nože do nich uděláme zářezy. Poté je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem, mákem nebo kmínem.Kmínové bulky recept
  • Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia asi 25 minut.Sezamové housky recept

Tipy:

Doba pečení je pouze přibližná, protože každá trouba peče trochu jinak.

Ze stejného těsta můžeme připravit například domácí rohlíky nebo housky.

Kaiserky servírujeme až po vychladnutí.

Video receptu