
Cibulové kaiserky připravíte jednoduše doma a chutnají mnohem lépe než kupované. Stačí pouze pár ingrediencí a můžete mít každý den čerstvé pečivo.
Ingredience:
olej
1 cibule
220 ml vlažné vody
1/2 lžičky cukru krupice
10 g droždí (1/4 kostky)
380 g hladké mouky
1 lžička soli
vejce na potření bagetek
mák, sezam, kmín..
Postup:
- Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a poté ji necháme vychladnout.
- KVÁSEK: Smícháme 220 ml vlažné vody, 1/2 lžičky cukru krupice, 10 g rozdrobeného droždí. Směs poprášíme hladkou moukou a necháme 30 minut v teple vzejít kvásek.
- Smícháme 380 g hladké mouky, 1 lžičku soli, kvásek, osmaženou cibuli a důkladně vypracujeme těsto. Těsto necháme pod utěrkou na teplém místě 1 hodinu kynout.
- Nakynuté těsto rozdělíme na 6 kusů a vytvarujeme bulky.
- Bulky přendáme na pečící papír a tupou stranou nože do nich uděláme zářezy. Poté je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem, mákem nebo kmínem.
- Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia asi 25 minut.
Tipy:
Doba pečení je pouze přibližná, protože každá trouba peče trochu jinak.
Ze stejného těsta můžeme připravit například domácí rohlíky nebo housky.
Video receptuKaiserky servírujeme až po vychladnutí.