Hrachová mixovaná kaše s uzeným masem recept

Hrachová kaše s uzeným masem recept
Hrachová kaše s uzeným masem recept


Recept na jemnou mixovanou hrachovou kaši, kterou podáváme s uzeným masem. Staročeský velice dobrý recept, který je poslední dobou stále více oblíbený. Jako příloha se hodí párek, nebo uzené maso, či opečená klobása.

Ingredience:

  • 500 g žlutého půleného hrachu

  • 2 bobkové listy

  • 5 kuliček nového koření

  • voda

  • sůl

  • 3 prolisované stroužky česneku

  • 2 lžičky majoránky

  • pepř

  • uzené maso (plec, kýta, krkovice…)

  • olej

  • kyselé okurky

  • listová petržel na ozdobu

Postup:

  • Žlutý půlený hrách 500 g propláchneme vodou. Přidáme 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, zalijeme vodou aby byl hrách potopený a dáme vařit. Během vaření neustále doléváme vodu aby byla cca 1 cm nad hrách.Hrachová kaše recept
  • Když je hrách vařený a měkký, tak z něj vyndáme bobkové listy a nové koření. Hrách osolíme, přidáme 3 prolisované stroužky česneku, 2 lžičky majoránky, mletý pepř a vaříme ještě 3 minuty.Hrachová kaše s uzeným masem
  • Poté kašli rozmixujeme ponorným tyčovým mixérem. Kaše je hotová.Mixovaná kaše ponorným tyčovým mixérem recept
  • Uzené maso uvaříme ve vodě doměkka.Vařené uzené maso recept
  • Poté ho nakrájíme na plátky a z obou stran osmažíme na oleji na pánvi. Podáváme společně uzené maso s hrachovou kaší a kyselou okurkou.Smažené uzené maso recept

Tipy:

Žlutý půlený hrách má tu výhodu, že se nemusí namáčet předem a může se vařit rovnou.

Vyzkoušejte také recept na vynikající domácí rychlokvašky.

Na hrachovou kaši můžeme také při servírování přidat nakrájenou osmaženou cibulkou.

Luštěniny se vždy solí až nakonec po uvaření až když jsou měkké.

Video receptu