Krémová pažitková polévka recept

Krémová pažitková polévka recept
Krémová pažitková polévka recept


Pokud máte velkou úrodu pažitky, vyzkoušejte krémovou pažitkovou polévku podle našeho receptu. Pažitková polévka nejen skvěle chutná ale dokáže i dobře zasytit.

Ingredience:

  • 450 g brambor

  • 1 cibule

  • 2 stroužky česneku

  • 4 lžíce nakrájené pažitky

  • 40 g másla

  • 1 litr vývaru (zeleninový, kuřecí…)

  • pepř mletý

  • 250 ml smetany ke šlehání 33 %

Postup:

  • Oškrábané syrové brambory nakrájíme na kostičky. Cibuli, 2 stroužky česneku a pažitku nakrájíme nadrobno.Brambory s cibulí a pažitkou recept
  • V hrnci rozpustíme kousek másla a na něm krátce zesklovatíme cibuli a česnek.Restovaná cibule
  • Pak přidáme brambory a zalijeme vývarem nebo vodou (1 litr). Polévku opepříme, a vaříme od bodu varu 25 minut.Pažitková polévka recept
  • Poté polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.Mixovaná smetanová polévka recept
  • Přidáme 250 ml smetany ke šlehání 33%, nakrájenou pažitku, popřípadě polévku dosolíme a vaříme už jen jednu minutu. Můžeme podávat.Krémová pažitková polévka recept

Tipy:

Na talíři polévku ještě dozdobíme čerstvou nakrájenou pažitkou.

Pažitku přidáváme až na konec a nikdy jí nevaříme dlouho, protože by ztratila barvu i chuť.

Na talíři můžeme do polévky přidat ještě lžíci zakysané smetany a dodat tak polévce další chuť.

Video receptu