Oblíbená příprava hermelínu, který je pečený v troubě s brambory a česnekem. Tato varianta není tolik mastná jako při smažení na pánvi. Proto se stal recept na hermelín v troubě velice oblíbený. A nemusíte se bát, bude chutnat naprosto skvěle. Tato zdravější ale stejně dobrá varianta stojí určitě za vyzkoušení.
Ingredience:
3 brambory
3 stroužky česneku
sůl
kmín celý
olej
hermelín
- TROJOBAL:
hladká mouka
vejce
strouhanka
Postup:
- Brambory překrojíme napůl a nakrájíme na proužky.
- Připravíme rozkvedlané vajíčko, hladkou mouku a strouhanku. Hermelín obalujeme postupně v hladké mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
- Brambory, česneky a obalené hermelíny dáme na pečící papír na plech, lehce pokapeme olejem, osolíme a posypeme celým kmínem.
- Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 25 minut.
Tipy:
Existuje spousta druhů hermelínů. Některé mají výraznější aroma a některé méně. Každý si musí najít ten svůj který mu bude chuťově vyhovovat.
Hermelín se konzumuje i ve studené kuchyni. Například naložený v oleji s kořením je ideální pochoutka.
Příliš vysoké hermelíny můžeme před obalením rozkrojit napůl a udělat z nich dva a použít dvojobal.
Video receptuPokud máte strach že hermelín při tepelné úpravě vyteče, udělejte dvojobal. Hladká mouka, vajíčko a strouhanka, poté opět vajíčko a strouhanka. Hermelín bude mít silnější krustu a nevyteče.