Hermelín pečený v troubě s brambory a česnekem recept

Hermelín pečený v troubě s brambory a česnekem recept
Hermelín pečený v troubě s brambory a česnekem recept


Oblíbená příprava hermelínu, který je pečený v troubě s brambory a česnekem. Tato varianta není tolik mastná jako při smažení na pánvi. Proto se stal recept na hermelín v troubě velice oblíbený. A nemusíte se bát, bude chutnat naprosto skvěle. Tato zdravější ale stejně dobrá varianta stojí určitě za vyzkoušení.

Ingredience:

  • 3 brambory

  • 3 stroužky česneku

  • sůl

  • kmín celý

  • olej

  • hermelín

  • TROJOBAL:
  • hladká mouka

  • vejce

  • strouhanka

Postup:

  • Brambory překrojíme napůl a nakrájíme na proužky.
    Krájení brambor na proužky
  • Připravíme rozkvedlané vajíčko, hladkou mouku a strouhanku. Hermelín obalujeme postupně v hladké mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
    Obalovaný hermelín recept
  • Brambory, česneky a obalené hermelíny dáme na pečící papír na plech, lehce pokapeme olejem, osolíme a posypeme celým kmínem.
    Pečené hranolky recept
  • Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 25 minut.
    Pečené jídlo v troubě.

Tipy:

Existuje spousta druhů hermelínů. Některé mají výraznější aroma a některé méně. Každý si musí najít ten svůj který mu bude chuťově vyhovovat.

Hermelín se konzumuje i ve studené kuchyni. Například naložený v oleji s kořením je ideální pochoutka.

Příliš vysoké hermelíny můžeme před obalením rozkrojit napůl a udělat z nich dva a použít dvojobal.

Pokud máte strach že hermelín při tepelné úpravě vyteče, udělejte dvojobal. Hladká mouka, vajíčko a strouhanka, poté opět vajíčko a strouhanka. Hermelín bude mít silnější krustu a nevyteče.

Video receptu