Gulášovou polévku vynikající chuti lze uvařit i z mletého hovězího masa. Její příprava je tak velice jednoduchá a zabere jen chvilku času. Chuť hovězího masa samozřejmě polévce dodá potřebnou sílu. Ideální pro všechny co se nechtějí složitě krájet s masem a nemají tolik času. Polévka je vařená raz dva.
Ingredience:
0,5 kg hovězí mleté maso
1 větší cibule
3 stroužky česneku
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
olej
sůl, pepř
hovězí vývar nebo voda a bujón
1/2 lžičky celého nebo drceného kmínu
brambory
4 lžičky sladké papriky
Postup:
- Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme dosklovata na oleji. Poté přidáme hovězí mleté maso a orestujeme ho.
- Pak přidáme 4 lžičky sladké mleté papriky a stáhneme oheň aby nezhořkla. Jen pár vteřin papriku orestujeme, přidáme lžíci hladké mouky, pár vteřin orestujeme a zalijeme hovězím vývarem (nebo vodou + bujón). Přidáme 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, pepř a kmín.
- Vaříme zhruba 15 minut a poté přidáme nakrájené brambory a prolisovaný nebo nasekaný česnek. Vaříme dokud nejsou brambory měkké. Před koncem ochutnáme popřípadě dosolíme.
Tipy:
Kromě hovězího mletého masa můžeme samozřejmě použít na přípravu polévky i vepřové mleté maso nebo mix.
V ideálním případě si nakoupíme maso a uděláme mleté doma čerstvé doma. To je samozřejmě nejlepší volba.
Video receptuPro milovníky ostřejších jídel doporučujeme do hovězí gulášové polévky přidat i nakrájenou chilli papričku při přípravě tohoto pokrmu.