Hovězí polévka z mletého masa recept

Gulášová polévka s hovězím mletým masem recept



Gulášová polévka vynikající chuti lze uvařit i z mletého hovězího masa. Její příprava je tak velice jednoduchá a zabere jen chvilku času. Chuť hovězího masa samozřejmě polévce dodá potřebnou sílu. Ideální pro všechny co se nechtějí složitě krájet s masem a nemají tolik času. Polévka je vařená raz dva.

Ingredience:

  • 0,5 kg hovězí mleté maso

  • 1 větší cibule

  • 3 stroužky česneku

  • 2 bobkové listy

  • 4 kuličky nového koření

  • olej

  • sůl, pepř

  • hovězí vývar nebo voda a bujón

  • 1/2 lžičky celého nebo drceného kmínu

  • brambory

  • 4 lžičky sladké papriky

Postup:

  • Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme dosklovata na oleji. Poté přidáme hovězí mleté maso a orestujeme ho.
    Orestované mleté maso
  • Pak přidáme 4 lžičky sladké mleté papriky a stáhneme oheň aby nezhořkla. Jen pár vteřin papriku orestujeme, přidáme lžíci hladké mouky, pár vteřin orestujeme a zalijeme hovězím vývarem (nebo vodou + bujón). Přidáme 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, pepř a kmín.
    vaření mleté hovězí maso
  • Vaříme zhruba 15 minut a poté přidáme nakrájené brambory a prolisovaný nebo nasekaný česnek. Vaříme dokud nejsou brambory měkké. Před koncem ochutnáme popřípadě dosolíme.
    jídlo mleté hovězí maso

Tipy:

Kromě hovězího mletého masa můžeme samozřejmě použít na přípravu polévky i vepřové mleté maso nebo mix.

V ideálním případě si nakoupíme maso a uděláme mleté doma čerstvé. To je samozřejmě nejlepší volba.

Pro milovníky ostřejších jídel doporučujeme do hovězí gulášové polévky přidat i nakrájenou chilli papričku při přípravě tohoto pokrmu.