Další dýňový recept na vyzkoušení, to je dušená dýně s mletým masem, kterou podáváme společně s těstovinami. Nejlepší recept z dýně Hokaido.
Ingredience:
1 červená kapie
1 cibule
4 stroužky česneku
300 g dýně hokaido
olej
600 g mletého vepřového masa
1/2 lžičky sušeného tymiánu
1/2 lžičky drceného kmínu
mletý černý pepř
2 lžíce worcestrové omáčky
3 lžíce sójové omáčky
2 lžičky sladké mleté papriky
400 g krájených loupaných rajčat
100 ml vody
těstoviny
sůl
Postup:
- Nakrájíme 1 kapii, 1 cibuli, 4 stroužky česneku.
- 300 g dýně Hokaido nakrájíme na kostičky. Dýně Hokaido má tu výhodu, že se nemusí loupat.
- Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli.
- Přidáme 600 g mletého vepřového masa. Maso rozdělíme vařečkou a několik minut orestujeme.
- Poté přidáme 1/2 lžičky sušeného tymiánu, 1/2 lžičky drceného kmínu, mletý černý pepř, 2 lžíce worcestrové omáčky, 3 lžíce sójové omáčky, 2 lžičky sladké mleté papriky, 400 g krájených loupaných rajčat v plechovce, nakrájenou dýni, česnek a kapii, 100 ml vody a vaříme pod poklicí do měkka cca 25 minut.
- Nakonec maso popřípadě dosolíme.
- Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu a podáváme společně s vařením mletým masem s dýní.
Tipy:
Dýni Hokaido pouze očistíme od případných nečistot a loupat ji nemusíme.
Milovníci pálivých jídel můžou přidat nakrájenou chilli papričku.
Video receptuMleté maso použijeme buď vepřové, nebo mix vepřového a hovězího.