Květákový nákyp recept

Květákový nákyp recept
Květákový nákyp recept


Pokud nevíte jak zpracovat květák, tak vyzkoušejte oblíbený recept na květákový nákyp. Květákový nákyp podáváme buď s vařeným bramborem, nebo jen tak.

Ingredience:

  • 750 g květáku

  • 3 vejce

  • 4 lžíce oleje

  • 150 g tvrdý sýr

  • 200 g hrubé mouky

  • 1 lžička soli

  • mletý černý pepř

  • 200 g anglické slaniny

  • 1 cibule

  • 4 stroužky česneku

  • 300 ml mléka

  • brambory

Postup:

  • 750 g květáku rozebereme na růžičky a vaříme 10 minut.Vařený květák recept
  • Po vychladnutí květák nakrájíme na malé kousky.Pečený květák recept
  • K nakrájenému květáku přidáme 3 vejce, 4 lžíce oleje, 150 g tvrdého nastrouhaného sýra nahrubo, 200 g hrubé mouky, 1 lžičku soli, mletý černý pepř, 200 g anglické plátkové slaniny nakrájené na malé kostičky, 1 nakrájenou cibuli nadrobno, 4 prolisované stroužky česneku, 300 ml mléka a vše důkladně promícháme.Květáková nádivka recept
  • Pekáč na pečení vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou.Vysypání pekáčku moukou
  • Do pekáče rovnoměrně rozprostřeme připravenou květákovou směs. Zapečený květák s bramborem recept
  • Pečeme na 175 °C cca 70 minut.Květáková buchta recept

Tipy:

Pekáč na pečení vždycky vymazáváme olejem a nikdy ne máslem. Máslo by se mohlo při pečení připalovat.

Při servírování brambory ozdobíme nakrájenou petrželkou.

Místo anglické slaniny můžeme do květákového nákypu přidat například šunku nebo uzené maso.

Video receptu