Losos se stal jednou z nejoblíbenějších ryb. Dnes si z této kvalitní ryby připravíme lahodný hlavní chod v podobě smaženého lososa na pánvi. Společně s pečenými bramborami v troubě a vynikajícím česnekovým dipem chutná úžasně.
Ingredience:
brambory
olej
losos
sůl
bílý pepř
petržel na ozdobu
- DIP:
200 ml zakysané smetany
1 stroužek česneku
pepř
sůl
1 lžíce nakrájeného kopru
Postup:
- DIP: Smícháme 200 ml zakysané smetany, 1 prolisovaný stroužek česneku, trochu mletého pepře, sůl a 1 lžíci nakrájeného kopru.
- BRAMBORY: Na pečící papír dáme brambory nakrájené na měsíčky, jemně pokapeme olejem, osolíme a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 30 minut.
- Losos nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme bílým pepřem.
- Losos smažíme na pánvi na olivovém oleji z obou stran a jako první kůží dolů.
- Rybu podáváme společně s dipem a pečenými bramborami, které ještě posypeme nakrájenou petrželkou.
Tipy:
Nejen losos, ale všechny ryby jsou velice zdravé a člověk by měl pravidelně konzumovat a zařazovat do svého jídelníčku.
Jako ke každé rybě můžete i k lososu přidat při servírování plátek citronu.
Video receptuLosos se také hodí na přípravu tataráku a nebo úžasné lososové polévky.