Buřty na černém pivu recept

Buřty na černém pivu recept



Pro všechny milovníky ostřejšího jídla, jsou buřty na černém pivu vynikající recept a výborná chuťovka. Uvidíte že tento recept si zamilujete také. Jako přílohu podáváme čerstvý nakrájený chleba. Jídlo je pikantní a výrazné chuti a právě proto je tento recept tolik oblíbený u vyznavačů ostřejších jídel.

Ingredience:

  • 2 střední cibule

  • 1 paprika kapie

  • 3 stroužky česneku

  • 5 buřtů

  • 1/2 lžičky celého kmínu

  • sůl a pepř

  • černé pivo

  • 1 lžíce sójové omáčky

  • 1 lžíce sladké chilli omáčky

  • 4 lžíce rajčatového pyré nebo kečupu

Postup:

  • 2 cibule a kapii nakrájíme na proužky a 3 česneky na slabé plátky.
    krájení cibule
  • Na zeleninový základ přidáme oloupané a rozpůlené špekáčky, lžíci sójové omáčky, pepř, 1/2 lžičky celého kmínu, 1 lžíci sladké chilli omáčky, 3 lžíce rajčatového pyré nebo kečupu, jemně dosolíme a zalijeme černým pivem. Každý buřt musí pěkně plavat.

    špekáčky v pivu
  • Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 30 minut. Poté buřty otočíme a pečeme dalších 30 minut. Během pečení hlídáme aby se nevyvařilo pivo.
    Pečené buřty recept
  • Podáváme s čerstvým krajinným chlebem.

Tipy:

Pokud neseženeme zrovna buřty, můžeme v případě nouze použít i tenké párky.

Pro milovníky pálivého jídla doporučujeme místo sladkého kečupu použít pálivý.

Receptů na buřty na pivu existuje hodně, někdo přidávají například i špetku tymiánu či jiného koření. Klidně můžete trochu zaexperimentovat a zkusit různé koření a bylinky.