Pro všechny milovníky ostřejšího jídla, jsou buřty na černém pivu vynikající recept a výborná chuťovka. Uvidíte že tento recept si zamilujete také. Jako přílohu podáváme čerstvý nakrájený chleba. Jídlo je pikantní a výrazné chuti a právě proto je tento recept tolik oblíbený u vyznavačů ostřejších jídel.
Ingredience:
2 střední cibule
1 paprika kapie
3 stroužky česneku
5 buřtů
1/2 lžičky celého kmínu
sůl a pepř
černé pivo
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce sladké chilli omáčky
4 lžíce rajčatového pyré nebo kečupu
Postup:
- 2 cibule a kapii nakrájíme na proužky a 3 česneky na slabé plátky.
- Na zeleninový základ přidáme oloupané a rozpůlené špekáčky, lžíci sójové omáčky, pepř, 1/2 lžičky celého kmínu, 1 lžíci sladké chilli omáčky, 3 lžíce rajčatového pyré nebo kečupu, jemně dosolíme a zalijeme černým pivem. Každý buřt musí pěkně plavat.
- Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 30 minut. Poté buřty otočíme a pečeme dalších 30 minut. Během pečení hlídáme aby se nevyvařilo pivo.
- Podáváme s čerstvým krajinným chlebem.
Tipy:
Pokud neseženeme zrovna buřty, můžeme v případě nouze použít i tenké párky.
Pro milovníky pálivého jídla doporučujeme místo sladkého kečupu použít pálivý.
Video receptuReceptů na buřty na pivu existuje hodně, někdo přidávají například i špetku tymiánu či jiného koření. Klidně můžete trochu zaexperimentovat a zkusit různé koření a bylinky.