Koprová omáčka recept

Jednoduchá koprová omáčka recept



Recept na verzi koprové omáčky bez masa, pouze s bramborem a vařeným vejcem. Jedná se o odlehčenou variantu klasického receptu koprové omáčky. Jelikož nepoužijeme hovězí maso které se dlouho vaří, bude omáčka připravená během chvilky.

Přehrát videorecept koprová omáčka

Ingredience:

  • brambory

  • vejce vařená natvrdo

  • 60 g másla

  • 2 lžíce hladké mouky

  • 1 litr mléka

  • sůl

  • 1 – 2 lžíce cukr krystal

  • 2 – 4 lžíce octa

  • 200 g smetany na vaření

  • 1 – 2 lžíce sekaného kopru

Postup:

  • Syrové rozkrojené brambory napůl, dáme na pečící papír. Brambory potřeme mašlovačkou olejem, osolíme a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 35 až 40 minut.Pečené brambory v troubě
  • Na másle osmažíme 2 lžíce mouky – světlou jíšku. Jíška z mouky
  • Zalijeme mlékem, přivedeme k varu a vaříme minimálně 15 minut. Poté přidáme sůl, 1 – 2 lžíce cukru, 2 – 4 lžíce octa, 200 g smetany na vaření a vaříme ještě 5 minut.Bešamel omáčka
  • Nakonec přidáme nakrájený kopr a vaříme už jen minutu.Koprovka recept
  • Vajíčka uvaříme 10 minut a poté je oloupeme. Podáváme společně s koprovou omáčku pečený brambor a rozkrojené vařené vajíčko.Koprová omáčka s vejcem

Tipy:

Na ozdobu jídla můžeme použít ještě větvičky čerstvého kopru.

Kopr nikdy nevaříme dlouho, protože by ztratil aroma a barvu.

Množství cukru a octa je v receptu pouze přibližné, protože každý má koprovou omáčku rád jinak sladkou a kyselou.

Přehrát recept jako video:
video