Recept na jemnou chuťovou tvarůžkovou neboli syrečkovou pomazánku. Milovníci této tvarohové pochoutky recept jistě ocení. Pomazánku podáváme na topinkách potřených čerstvým česnekem. Nejlépe pomazánka chutná, pokud se nechá v lednici několik hodin odležet nebo až do druhého dne.
Ingredience:
200 g olomouckých tvarůžků
250 g polotučného tvarohu (vanička)
pepř
sůl
1/2 lžičky drceného kmínu
1/2 lžičky sladké papriky
1 červená cibule
2 lžíce piva
topinky
česnek
Postup:
- 200 g tvarůžků nastrouháme na hrubém struhadle.
- Červenou cibuli nakrájíme nadrobno.
- K nastrouhaným tvarůžkům a nakrájené cibuli přidáme 250 g polotučného tvarohu, pepř, trochu soli, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1/2 lžičky sladké papriky, 2 lžíce piva a vše důkladně promícháme. Poté dáme pomazánku odležet do lednice, nejlépe do druhého dne.
- Topinky potřeme česnekem.
- Pomazánku nandáme na topinky a ještě ozdobíme nakrájenou petrželkou a červenou cibulí.
Tipy:
Stejným způsobem lze udělat i pomazánku z Romaduru.
Pro větší pikantnost můžeme přidat nakrájenou chilli papričku.
Video receptuPomazánku kromě topinek můžeme namazat i na jednohubky nebo chlebíčky.