Mleté maso se žampiony, slaninou a pečeným bramborem recept

Mleté maso se žampiony recept


Netradiční příprava mletého masa, jakoby na omáčku s žampiony a anglickou slaninou a k tomu pečené brambory v troubě. To musíte zkusit. Díky mletému masu je jídlo rychle uvařené. Mezitím se upečou i brambory v troubě.

Ingredience:

  • brambory

  • olej

  • sůl

  • 1 cibule

  • 4 stroužky česneku

  • 150 g anglické slaniny

  • 8 žampionů

  • 500 g mleté maso mix

  • 1 lžíce plnotučné hořčice

  • 1 lžíce hladké mouky

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • vývar nebo voda

  • 1 bujon (volitelné)

  • pepř

  • 1 lžíce worcesterské omáčky

  • 1 bobkový list

  • 4 kuličky jalovce

  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu

Postup:

  • Brambory oškrábeme, nakrájíme na měsíčky a rozložíme na pečící papír. Jemně je pokapeme olejem, osolíme a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 35 minut.Pečené měsíčky brambor
  • Nakrájíme cibuli a česneky nadrobno, anglickou slaninu na kostičky a žampiony překrojíme na čtvrtiny.Cibule žampiony a slanina
  • Cibuli zesklovatíme na oleji. Poté přidáme mleté maso a osmažíme ho.Smažené mleté maso na pánvi
  • Když je mleté maso orestované, tak přidáme 1 lžíci plnotučné hořčice, 1 lžíci hladké mouky, nakrájené česneky, žampiony a slaninu a ještě krátce orestujeme.Restované mleté maso s žampiony
  • Nakonec vše zalijeme vývarem (nebo vodou a přidáme bujón), přidáme 1/2 lžičky drceného kmínu, pepř, 1 lžíci worcestrové omáčky, 1 bobkový list, 4 kuličky jalovce, 1/2 lžičky sušeného tymiánu a 1 nakrájenou kyselou okurku na kostičky.Směs z mletého masa s anglickou
  • Po cca 35 minutách vaření se směs krásně zahustí a maso bude měkké.Mleté pikantní maso na pánvi
  • Masovou směs podáváme společně s pečeným bramborem a ozdobíme nakrájenou petrželkou.Mleté maso s bramborem recept

Tipy:

Mleté maso můžeme do receptu použít buď vepřové, nebo hovězí, nebo dokonce mix.

Pokud máte rádi pálivé pokrmy, můžete do receptu přidat jednu nakrájenou chilli papričku, nebo sušené chilli.

Kromě žampionů které seženeme celoročně, můžeme samozřejmě do receptu použít i letní druhy hub, například hřiby.

Video receptu