Zapomeňte na roštěnky z hovězího masa které se vaří dlouhou dobu. Roštěná z vepřového masa je rychleji připravené jídlo a chutná báječně.
Ingredience:
600 g vepřové pečeně
sůl
mletý pepř
plnotučná hořčice
hladká mouka
olej
1 cibule
1 litr slaného vývaru, nebo vody a sůl
1/2 lžičky drceného kmínu
vařená rýže
Postup:
- Plátky vepřové pečeně jemně naklepneme paličkou na maso a nařízneme po okrajích aby se maso při smažení nekroutilo.
- Maso osolíme a opepříme, potřeme z jedné strany hořčicí a z obou stran obalíme v hladké mouce.
- Maso zatáhneme z obou stran na oleji na pánvi.
- Poté dáme maso stranou a na výpeku osmažíme nakrájenou cibuli.
- Cibuli s olejem přendáme do hrnce, přidáme 1 lžíci hladké mouky a ještě 30 vteřin za stálého míchání smažíme.
- Přidáme 1 litr slaného vývaru (nebo vody a přidáme sůl), 1/2 lžičky drceného kmínu, 2 lžičky plnotučné hořčice, vložíme zpět maso a vaříme do měkka. Když je maso měkké, tak omáčku popřípadě dosolíme a můžeme podávat například s rýží.
Tipy:
Na talíři rýži dozdobíme nakrájenou petrželkou.
Stejným způsobem se připravuje roštěná i z hovězího masa.
Video receptuPro pikantnější chuť můžeme místo plnotučné hořčice použít dijonskou hořčici.