Roštěná z vepřového masa recept

Roštěná z vepřového masa recept
Roštěná z vepřového masa recept


Zapomeňte na roštěnky z hovězího masa které se vaří dlouhou dobu. Roštěná z vepřového masa je rychleji připravené jídlo a chutná báječně.

Ingredience:

  • 600 g vepřové pečeně

  • sůl

  • mletý pepř

  • plnotučná hořčice

  • hladká mouka

  • olej

  • 1 cibule

  • 1 litr slaného vývaru, nebo vody a sůl

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • vařená rýže

Postup:

  • Plátky vepřové pečeně jemně naklepneme paličkou na maso a nařízneme po okrajích aby se maso při smažení nekroutilo.Vepřová pečeně recept
  • Maso osolíme a opepříme, potřeme z jedné strany hořčicí a z obou stran obalíme v hladké mouce.Vepřová pečeně s omáčkou
  • Maso zatáhneme z obou stran na oleji na pánvi.Smažené vepřové plátky
  • Poté dáme maso stranou a na výpeku osmažíme nakrájenou cibuli.Smažená cibule
  • Cibuli s olejem přendáme do hrnce, přidáme 1 lžíci hladké mouky a ještě 30 vteřin za stálého míchání smažíme.Cibulová jíška recept
  • Přidáme 1 litr slaného vývaru (nebo vody a přidáme sůl), 1/2 lžičky drceného kmínu, 2 lžičky plnotučné hořčice, vložíme zpět maso a vaříme do měkka. Když je maso měkké, tak omáčku popřípadě dosolíme a můžeme podávat například s rýží.Vepřové na hořčici recept

Tipy:

Na talíři rýži dozdobíme nakrájenou petrželkou.

Stejným způsobem se připravuje roštěná i z hovězího masa.

Pro pikantnější chuť můžeme místo plnotučné hořčice použít dijonskou hořčici.

Video receptu