Vyzkoušejte recept na polévku hráškový krém, podávaný společně s chlebovými krutony a anglickou slaninou. Tato polévka nejen zahřeje ale i krásně zasytí. Navíc má hrášková polévka nádhernou zelenou barvu a ta lahodí oku.
Ingredience:
1 cibule
olej
500 g mraženého hrášku
1 l vývaru
mletý pepř
2 prolisované stroužky česneku
200 g smetany na vaření
sůl
- KRUTONY:
2 krajíce chleba
100 g anglické slaniny
máslo
Postup:
- Nakrájíme 2 krajíce chleba na kostičky a 100 gramů plátkové anglické slaniny.
- Chleba a anglickou slaninu orestujeme společně několik minut na másle na pánvi. Krutony jsou hotové.
- POLÉVKA: Cibuli nakrájíme nadrobno.
- Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji.
- Poté přidáme mražený hrášek a zalijeme 1 litrem vývaru. Polévku opepříme a vaříme hrášek doměkka.
- Když je hrášek měkký, tak přidáme prolisovaný česnek a polévku rozmixujeme ponorným mixérem.
- Polévku přivedeme opět k varu, dosolíme, a přidáme 200 g smetany na vaření a ještě dvě minuty převaříme.
- Podáváme polévku společně s chlebovými krutony a slaninou.
Tipy:
Polévku na talíři můžeme ještě ozdobit nakrájenou petrželkou.
Do hotové polévky můžeme ještě přidat na talíři lžíci zakysané smetany.
Video receptuPokud nemáme klasický chleba na krutony, tak můžeme použít i toustový chléb.