Hrášková polévka s krutony a slaninou recept

Hrášková polévka s krutony a slaninou recept



Vyzkoušejte recept na polévku hráškový krém, podávaný společně s chlebovými krutony a anglickou slaninou. Tato polévka nejen zahřeje ale i krásně zasytí. Navíc má hrášková polévka nádhernou zelenou barvu a ta lahodí oku.

Video hrášková polévka s krutony a slaninou

Ingredience:

  • 1 cibule

  • olej

  • 500 g mraženého hrášku

  • 1 l vývaru

  • mletý pepř

  • 2 prolisované stroužky česneku

  • 200 g smetany na vaření

  • sůl

  • KRUTONY:
  • 2 krajíce chleba

  • 100 g anglické slaniny

  • máslo

Postup:

  • Nakrájíme 2 krajíce chleba na kostičky a 100 gramů plátkové anglické slaniny.Chleba s anglickou slaninou recept
  • Chleba a anglickou slaninu orestujeme společně několik minut na másle na pánvi. Krutony jsou hotové.Krutony se slaninou do polévky recept
  • POLÉVKA: Cibuli nakrájíme nadrobno.Cibule na polévku recept
  • Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji.Restovaná cibule na polévku recept
  • Poté přidáme mražený hrášek a zalijeme 1 litrem vývaru. Polévku opepříme a vaříme hrášek doměkka.Hráškový mixovaný krém recept
  • Když je hrášek měkký, tak přidáme prolisovaný česnek a polévku rozmixujeme ponorným mixérem.Hrášková polévka jemná recept
  • Polévku přivedeme opět k varu, dosolíme, a přidáme 200 g smetany na vaření a ještě dvě minuty převaříme.Hrachová polévka recept
  • Podáváme polévku společně s chlebovými krutony a slaninou.Hrachová polévka s krutony

Tipy:

Polévku na talíři můžeme ještě ozdobit nakrájenou petrželkou.

Do hotové polévky můžeme ještě přidat na talíři lžíci zakysané smetany.

Pokud nemáme klasický chleba na krutony, tak můžeme použít i toustový chléb.

Přehrát recept jako video:
video