Vepřová kýta v hořčičné omáčce s rýží je lahodný recept který určitě stojí za vyzkoušení. Jako přílohu můžete zvolit rýži nebo knedlík. Lze přidat na konci vaření i trochu smetany na vaření a omáčka bude ještě jemnější.
Ingredience:
1 cibule
1 stroužek česneku
600 g vepřové kýty
40 g uzeného špeku
olej
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce plnotučné hořčice
1/2 lžičky drceného kmínu
pepř
vývar
3 kuličky jalovce
sůl
Postup:
- Nakrájíme cibuli a česnek nadrobno, kousek špeku na malé kostičky a vepřovou kýtu na nudličky.
- Maso zprudka orestujeme na oleji.
- Poté přidáme 1 lžíci hladké mouky, 1 lžíci plnotučné hořčice, 1/2 lžičky drceného kmínu, trochu mletého pepře, nakrájenou cibuli se špekem a česnekem, 3 kuličky jalovce a ještě několik minut restujeme. Nakonec vše zalijeme vývarem. Vaříme pod poklicí doměkka.
- Nakonec omáčku popřípadě dosolíme a můžeme podávat s vařenou rýží.
- Na talíři omáčku a rýži ještě posypeme nakrájenou petrželkou.
Tipy:
Vepřovou kýtu na hořčici podáváme s rýží, těstovinami nebo kynutým knedlíkem.
Kromě vepřové kýty můžeme do receptu použít i jiné druhy masa například vepřovou plec.
Video receptuMaso je ze začátku zapotřebí orestovat zprudka, protože jinak pustí šťávu a začne se dusit.