Domácí bagetky recept



Domácí pečivo je prostě jedinečné a domácí bagetky chutnají skvěle. Můžete si tak připravit čerstvé pečivo klidně o víkendu nebo na chatě. Stačí droždí a ostatní ingredience a můžete se do toho pustit.

KVÁSEK:

  • 170 ml vlažné vody

  • 1/3 kostky droždí

  • 1/2 lžičky cukru

  • 1 lžíce oleje

  • TĚSTO:
  • 280 g hladké mouky

  • 3/4 lžičky soli

  • 1 vejce

Postup:

  • Smícháme 170 ml vlažné vody, 1/3 kostky droždí, 1/2 lžičky cukru krystal, 1 lžíci oleje a necháme na teplém místě 20 minut vzejít kvásek.Kvásek do pečiva recept
  • Ke kvásku přidáme 280 g hladké mouky, 3/4 lžičky soli a vypracujeme těsto.Těsto na bagetky recept
  • Těsto necháme v teple pod čistou utěrkou 1 hodinu kynout.Kynuté těsto na bagety recept
  • Na potření bagetek vidličkou rozkvedláme 1 vejce.Vejce na potření těsta
  • Po nakynutí těsto zvětší svůj objem.Domácí bagety těsto recept
  • Na pomoučeném vále těsto rozdělíme na 4 kusy.Kynuté těsto z droždí recept
  • Vytvarujeme bagetky které přendáme na pečící papír a z horní strany nařízneme. Poté bagetky potřeme vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů 25 – 30 minut.Domácí kynuté bagetky recept
  • Po upečení necháme bagetky vychladnout na mřížce.Jednoduché bagetky recept

Tipy:

Těsto musí být při kynutí vždy přikryté utěrkou aby neoschlo a neokoralo.

Po potření vajíčkem můžeme bagetky posypat například kmínem nebo hrubozrnnou solí.

K bagetkám se hodí například budapešťská pomazánka nebo pařížský salát či vynikající vajíčková pomazánka.