Marinovaná krkovice pečená s brambory recept

Marinovaná krkovice pečená s brambory recept


Jídla z jednoho pekáče jsou velice oblíbené. Marinovaná krkovice pečená společně s brambory je jedním z nich. Vyzkoušejte tuto perfektní marinádu také. Uvidíte že ta chuť masa a pečených brambor vás dostane.

Ingredience:

  • 750 g vepřové krkovice

  • 300 ml studené vody

  • brambory

  • olej

  • sůl

  • sušený tymián

  • MARINÁDA:
  • 1 lžička soli

  • 1 lžička plnotučné hořčice

  • 2 lžíce medu

  • 1 lžíce jablečného octa

  • 2 lžíce sójové omáčky

  • 4 lžíce sladké chilli omáčky

  • 2 prolisované stroužky česneku

Postup:

  • Na marinádu smícháme 1 lžičku soli, 1 lžičku plnotučné hořčice, 2 lžíce medu, 1 lžíci jablečného octa, 2 lžíce sojové omáčky, 4 lžíce sladké chilli omáčky a 2 prolisované stroužky česneku.Marináda na maso recept
  • Krkovice dáme do marinády na 24 hodin do lednice.Marinované vepřové maso recept návod
  • Do pekáče dáme 300 ml vody, přidáme marinované krkovice včetně marinády a nahoru dáme na větší kousky nakrájené brambory. Brambory potřeme mašlovačkou olejem, osolíme a posypeme sušeným tymiánem.Brambory pečené s vepřovým masem recept
  • Pečeme přikryté alobalem nebo víkem v předehřáté troubě na 175 stupňů dvě hodiny.Pečené maso s brambory v alobalu
  • Poté alobal sundáme a dopečeme v troubě odkryté na 200 stupňů 20 minut.Pečené krkovice s bramborem recept

Tipy:

Při podávání můžeme jídlo posypat nakrájenou petrželkou.

Maso se musí nechat marinovat minimálně dvě hodiny, ale nejlepší je to do druhého dne.

Varný typ brambor A, drží pěkně pohromadě a nerozvaří se. Na tento recept je ideální.

Video receptu