Jídla z jednoho pekáče jsou velice oblíbené. Marinovaná krkovice pečená společně s brambory je jedním z nich. Vyzkoušejte tuto perfektní marinádu také. Uvidíte že ta chuť masa a pečených brambor vás dostane.
Ingredience:
750 g vepřové krkovice
300 ml studené vody
brambory
olej
sůl
sušený tymián
- MARINÁDA:
1 lžička soli
1 lžička plnotučné hořčice
2 lžíce medu
1 lžíce jablečného octa
2 lžíce sójové omáčky
4 lžíce sladké chilli omáčky
2 prolisované stroužky česneku
Postup:
- Na marinádu smícháme 1 lžičku soli, 1 lžičku plnotučné hořčice, 2 lžíce medu, 1 lžíci jablečného octa, 2 lžíce sojové omáčky, 4 lžíce sladké chilli omáčky a 2 prolisované stroužky česneku.
- Krkovice dáme do marinády na 24 hodin do lednice.
- Do pekáče dáme 300 ml vody, přidáme marinované krkovice včetně marinády a nahoru dáme na větší kousky nakrájené brambory. Brambory potřeme mašlovačkou olejem, osolíme a posypeme sušeným tymiánem.
- Pečeme přikryté alobalem nebo víkem v předehřáté troubě na 175 stupňů dvě hodiny.
- Poté alobal sundáme a dopečeme v troubě odkryté na 200 stupňů 20 minut.
Tipy:
Při podávání můžeme jídlo posypat nakrájenou petrželkou.
Maso se musí nechat marinovat minimálně dvě hodiny, ale nejlepší je to do druhého dne.
Video receptuVarný typ brambor A, drží pěkně pohromadě a nerozvaří se. Na tento recept je ideální.