Tukové kaiserky recept

Tukové kaiserky recept



Tukové kaiserky podle tohoto receptu jsou vhodné například k pečenému masu a dušené mrkvi. Těsto je jednoduché na přípravu a na zadělání. Není nutné těsto zdlouhavě hníst desítky minut.

Přehrát videorecept tukové kaiserky

Ingredience:

  • 500 g hladké mouky

  • 250 ml vlažného mléka

  • 150 ml oleje

  • 3 vejce + 1 na potření

  • 1 lžička soli

  • 1 lžička cukr krystal

  • 1 kostka droždí 42 g

  • NA POSYPÁNÍ:
  • mák, sezam, hrubá sůl, chia semínka…

Postup:

  • Do misky dáme 500 g hladké mouky, 250 g vlažného mléka, 150 ml oleje, 3 vejce, 1 lžičku soli, 1 lžičku cukru krystal, 1 kostku droždí 42g a vypracujeme těsto které necháme v teple hodinu kynout.Těsto na kaiserky
  • Na pomoučeném vále těsto rozdělíme na osm kusů. Z každého kusu vypracujeme bulku kterou přendáme na pečící papír a tupou stranou nože do ní uděláme zářezy. Poté bulky přikryjeme utěrkou a necháme na plechu na teplém místě ještě 20 minut kynout.
    Domácí bulky jako koupené
  • Po vykynutí potřeme bulky rozšlehaným vejcem a posypeme mákem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut. Po upečení kaiserky přendáme v ideálním případě na mřížku a necháme vychladnout.
    Kaiserky pečené v troubě

Tipy:

Kromě máku, můžeme na posypání pečiva použít například i chia semínka nebo kmín či hrubozrnnou sůl.

Výhodou domácího pečiva je, že si ho připravíte třeba i na chatě o víkendu a máte ho vždy čerstvé.

Domácí kynuté pečivo chutná úplně jinak než to kupované. Většina lidí nedá na domácí pečivo dopustit.

Přehrát recept jako video:
video