Plněné papriky mletým masem a vařené v rajské omáčce zná opravdu každý. Vyzkoušejte recept na lahodné plněné papriky pečené ve vlastní šťávě. Ta chuť vás dostane. Alternativa klasických plněných paprik, která určitě stojí za vyzkoušení.
Ingredience:
500 g vepřového mletého masa
1 cibule + 1 cibule do základu
1 lžička soli
pepř
1 lžíce majoránky
1 vejce
3 prolisované stroužky česneku
1 lžíce strouhanky
1 lžíce plnotučné hořčice
300 ml vody
6 paprik
sušený tymián
kousek másla
PŘÍLOHA: brambory
Postup:
- K mletému masu přidáme 1 nakrájenou cibuli nadrobno, 1 lžičku soli, pepř, 1 lžíci majoránky, 1 vejce, 3 prolisované stroužky česneku, 1 lžíci strouhanky, 1 lžíci plnotučné hořčice a vše důkladně promícháme.
- Do pekáčku nalijeme 300 ml vody a přidáme 1 cibuli nakrájenou nadrobno. Můžeme přisypat trochu sušeného tymiánu. Zeleným paprikám uřízneme konce a naplníme je směsí z mletého masa a dáme do pekáčku. Pokud zůstane masová směs navíc, tak z ní uděláme “karbanátky” a dáme je vedle paprik do pekáčku. Přidáme pár malých kousků másla a pečeme v předehřáté troubě bez přikrytí na 200 stupňů 80 minut. Během pečení papriky otočíme. Při pečení kontrolujeme aby se nevyvařila voda, popřípadě ji dolijeme.
- Plněné papriky podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.
Tipy:
Na internetu lze najít i recepty na plněné papriky, do kterých se přidává polovina masa a polovina vařené rýže.
Na plnění paprik je nejlepší použít malou lžičku a tou směs dovnitř nacpat. Pozor na vytvoření vzduchových míst.
Video receptuPři výběru paprik volíme ty nejširší, aby šla směs dovnitř dobře naplnit.