Vepřové pečeně s brambory a mrkví recept

Vepřové pečeně s brambory a mrkví recept



Další skvělý recept ze série “jídla z jednoho pekáčku”. To jsou plátky vepřové pečeně, pečené v troubě společně s brambory a mrkví. V jednom pekáčku tak připravíte kompletní jídlo.

Ingredience:

  • 300 ml vody

  • brambory

  • mrkev

  • 5 stroužků česneku

  • sůl

  • rozmarýn

  • tymián

  • vepřové kotlety bez kosti

  • olej

  • pepř

Postup:

  • Do pekáčku dáme 300 ml studené vody, nakrájené brambory a mrkve na větší kousky, 5 stroužků česneku, vše osolíme a posypeme sušeným rozmarýnem a tymiánem.Pečené brambory s mrkví recept
  • Poté přidáme plátky vepřové pečeně a vše včetně brambor lehce zakápneme olejem. Maso osolíme, opepříme a také posypeme sušeným rozmarýnem a tymiánem.Pečeně s brambory a mrkví recept
  • Pečeme přikryté alobalem na 175 stupňů cca 120 minut. Během pečení kontrolujeme zdali se nevyvařila voda a popřípadě ji dolijeme. Při servírování jídlo posypeme nakrájenou petrželkou.Recept vepřová pečeně

Tipy:

Při podávání na talíř brambory a maso ještě přelijeme výpekem z pekáčku.

Pokud se zdá někomu vepřová pečeně příliš suché maso, tak může použít vepřové krkovice. Ty obsahují více tuku a maso je po upečení šťavnatější.

Nejlepší brambory na pečení jsou varný typ A. Drží pěkně pohromadě a nerozpadnou se.