
Další skvělý recept ze série „jídla z jednoho pekáčku“. To jsou plátky vepřové pečeně, pečené v troubě společně s brambory a mrkví. V jednom pekáčku tak připravíte kompletní jídlo.
Ingredience:
300 ml vody
brambory
mrkev
5 stroužků česneku
sůl
rozmarýn
tymián
vepřové kotlety bez kosti
olej
pepř
Postup:
- Do pekáčku dáme 300 ml studené vody, nakrájené brambory a mrkve na větší kousky, 5 stroužků česneku, vše osolíme a posypeme sušeným rozmarýnem a tymiánem.
- Poté přidáme plátky vepřové pečeně a vše včetně brambor lehce zakápneme olejem. Maso osolíme, opepříme a také posypeme sušeným rozmarýnem a tymiánem.
- Pečeme přikryté alobalem na 175 stupňů cca 120 minut. Během pečení kontrolujeme zdali se nevyvařila voda a popřípadě ji dolijeme. Při servírování jídlo posypeme nakrájenou petrželkou.
Tipy:
Při podávání na talíř brambory a maso ještě přelijeme výpekem z pekáčku.
Pokud se zdá někomu vepřová pečeně příliš suché maso, tak může použít vepřové krkovice. Ty obsahují více tuku a maso je po upečení šťavnatější.
Video receptuNejlepší brambory na pečení jsou varný typ A. Drží pěkně pohromadě a nerozpadnou se.