Z kvalitních konzervovaných rajčat v plechovce se dá uvařit rychlá rajčatová polévka, kterou podáváme s těstovinami. Má hustou konzistenci a chutná skvěle.
Ingredience:
1 cibule
3 stroužky česneku
olej
800 g krájených loupaných rajčat v plechovce
500 ml vývaru (nebo vody a bujón)
pepř
1/2 lžičky sušené bazalky
2 lžičky cukru krupice
2 lžičky rajčatového protlaku
sůl
těstoviny
petrželka
Postup:
- Nakrájíme 1 cibuli nadrobno a 3 stroužky česneku.
- Cibuli zesklovatíme na oleji.
- Poté přidáme nakrájené česneky, 800 g loupaných krájených rajčat v plechovce, 500 ml vývaru (nebo vody a přidáme bujón), mletý pepř, 1/2 lžičky sušené bazalky, 2 lžičky cukru krupice, 2 lžičky rajčatového protlaku a polévku přivedeme k varu. Vaříme 20 minut.
- Nakonec polévku dosolíme a rozmixujeme.
- Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Rajčatovou polévku podáváme společně s těstovinami.
Tipy:
Na talíři polévku dozdobíme nakrájenou petrželkou.
Těstoviny do polévky použijeme například kolínka nebo mušličky.
Video receptuPokud jsou rajčata v plechovce hodně kyselá, tak přidáme cukru více.